a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

10 φυσικοί τρόποι για ανανέωση: Σούπερ συνταγές & μάσκες για μαλλιά και δέρμα


Δεν χρειάζεται να περνάς την μέρα σου σε κέντρα αισθητικής για να απολαμβάνεις δημοφιλείς θεραπείες με σπάνια βότανα λουλούδια και εξωτικά φρούτα. Μετέτρεψε εύκολα το μπάνιο σου σε οικιακό spa με συνταγές και προϊόντα που περιποιούνται το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά σου με τον πιο φυσικό τρόπο και σε κρατάνε φρέσκια και λαμπερή.

1. Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου με αλόη


Είναι γνωστό ότι ο χυμός που προέρχεται από τα φρέσκα φύλλα του φυτού έχει θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ όταν το απλώνεις στο δέρμα σου είναι ιδιαίτερα ενυδατικό. Αποτελείται από νερό από τα ένζυμα καταλάση και κυτταρίνη, από μέταλλα όπως ασβέστιο, αλουμίνιο κάλιο και νάτριο καθώς και από είκοσι αμινοξέα.

  •     Χάρη στις στυπτικές και καταπραυντικές ιδιότητες του φυτού,παρουσιάζει σημαντική αντιφλογιστική δράση.
  •     Πάρε μερικά φύλλα από το φυτό αλόη. Κόβεις τα φύλλα στη μέση και ο χυμός που βγαίνει είναι η μάσκα σου. Το βάζεις στο δέρμα για μια ώρα και ξεπλένεις.
  •     Αν έχεις ένα σπυράκι, κάνεις το ίδιο και εξαφανίζεται σε 2 μέρες. Μπορείς ωστόσο να επωφεληθείς από τις ευεργετικές ιδιότητες της αλόη χρησιμοποιώντας καθημερινά προιόντα σώματος με βάση την αλόη.


2. Λάδι ελιάς για σύσφιξη

Το ελαιόλαδο συνδυάζει τις μαλακτικές ιδιότητες ενός φυτικού ελαίου με τα αντιφλεγμονώδη και τα αντιοξειδωτικά συστατικά της ελιάς. Έτσι όχι μόνο ενυδατώνει και καταπραύνει το δέρμα αλλά συγχρόνως το βοηθά να διατηρηθεί νέο και ελαστικό.
  •     Το απλώνουμε σαν κρέμα σε όλο το πρόσωπο μετά τον καθαρισμό, για να δημιουργήσει ένα προστατευτικό φιλμ και να συγκρατήσει την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας.
  •     Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν λάδι ντεμακιγιάζ: κάνεις μασάζ με το ελαιόλαδο στο πρόσωπο και στη συνέχεια ξεπλένεις με νερό.
  •     Για την καθημερινή αντιγηραντική φροντίδα της επιδερμίδας σου επέλεξε κρέμες προσώπου με λάδι ελιάς ή αγνό εκχύλισμα φύλλων ελιάς. Χαρίζουν ελαστικότητα και σύσφιξη στην επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τα σημάδια της πρόσωρης γήρανσης.

3. Απολέπιση με ζάχαρη

Η ζάχαρη παρ' ότι είναι μια καθημερινή και απλοική ουσία, περιέχει δραστικά συστατικά και συστήματα με σύσταση και συμπεριφορά αρκετά όμοια με αυτή του δέρματος.
  •     Έχει την ικανότητα να δεσμεύει τα μόρια του νερού και να τα συγκρατεί στην επιδερμίδα ακόμα και όταν οι συνηθισμένοι ενυδατικοί παράγοντες αδρανούν, δηλαδή σε αντίξοες συνθήκες χαμηλής υγρασίας του περιβάλλοντος.
  •     Βάλε καστανή ζάχαρη μαζί με φράουλες και τρίψε το σώμα σου. Περίμενε 15 λεπτά και κάνε ένα χλιαρό ντους. Θα γίνει το δέρμα σου απίστευτα απαλό.

4. Φώτισε τα μαλλιά σου με χαμομήλι

Το έχουμε συνδέσει με κρυολογήματα ή εγκαύματα, όμως το χαμομήλι είναι το Νο 1 συστατικό για να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου.
  •     Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις χαμομήλι, μην πετάξεις το χρησιμοποιημένο σακουλάκι. Φύλαξέ το και όταν λουστείς, μούλιασέ το και στράγγιξέ το στα νωπά σου μαλλιά.
  •     Ξέβγαλε και βάλε μαλακτική όπως πάντα. Με αυτό το τρικ θα δώσεις extra λάμψη στις ξανθές σου ανταύγειες. Εναλλακτικά, δοκίμασε κάποιο σαμπουάν με εκχυλίσματα χαμομηλιού.


5. Γευστικός καθαρισμός με μαστίχα

Την έχουμε απολαύσει σαν τσίχλα αλλά και σαν γλύκισμα. Η μαστίχα παρουσιάζει σημαντική αντιμικροβιακή αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, συμβάλλει στην επούλωση τραυμάτων και έχει αναπλαστικές και ενυδατικές ιδιότητες. Παρέχει δε μια ομπρέλα προστασίας κατά της ηλιακής ακτινοβολίας.
  •     Αν λατρεύεις το άρωμα της μαστίχας μπορείς να την εντάξεις στην καθημερινή ιεροτελεστία του καθαρισμού της επιδερμίδας σου.
  •     Επίλεξε αγνά χειροποίητα σαπούνια και αφρόλουτρα που έχουν σαν βάση τη μαστίχα. Βοηθούν την επιδερμίδα να παραμείνει λεία και απαλή προσφέροντας της ταυτόχρονα και δραστικές αντιγηραντικές ιδιότητες με κάθε χρήση.


6. Πρόλαβε την πρόωρη γήρανση με μούρα

Τα μούρα είναι ένας πεντανόστιμος καρπός και μια εξαιρετική πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων αντιοξειωτικών και αντιφλεγμονωδών ουσιών.
  •     Το εκχύλισμα από μούρα περιέχει αμινοξέα και μέταλλα που βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων.
  •     Μπορείς να προλάβεις τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης όπως είναι η χαλάρωση και να βελτιώσεις την εμφάνιση της επιδερμίδας σου με κρέμες σώματος που έχουν εκχύλισμα από μούρα στη συνθεσή τους.
  •     Απλώνοντας μια τέτοια κρέμα στο σώμα σου καθημερινά να είσαι σίγουρη ότι προσφέρεις χωρίς αμφιβολία ένα χέρι βοηθείας κατά της γήρανσης.


7. Φυσικό λίφτινγκ με βασιλικό πολτό

Ο Βασιλικός πολτός είναι η αποκλειστική τροφή της βασίλισσας μέλισσας στον οποίο οφείλει τη μακροβιοτητά της. Είναι γνωστός ως ελιξίριο ζωής και της νεότητας χάρις στις ευεργετικές του ιδιότητες στον οργανισμό.
  •     Σύμφωνα με μελέτες, ο βασιλικός πολτός πλούσια πηγή λιπαρών οξέων και βιταμινών, ανανεώνει τους ινοβλάστες της επιδερμίδας καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο της ανάγκες επανόρθωσης και αντιγηραντικής δράσης για τις ώριμες και απαιτητικές επιδερμίδες.
  •     Θεραπείες με βασιλικό πολτό υπάρχουν πάντα στη λίστα των πιο γνωστών spa. Απολαυσέ τον επιλέγοντας αντιγηραντικές κρέμες προσώπου και μάσκες σύσφιξης με βασιλικό πολτό στη συνθεσή τους.

8. Νίκησε την κυτταρίτιδα με τσάι

Τα φύλλα του περιέχουν φλαβονοειδή ταννίνες, αλκαλοειδή, βιταμίνη C και βιταμίνες της ομάδας B και είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, ουσίες με σημαντική αντιοξειδωτική δράση κατά των ελευθέρων ριζών και που ταυτόχρονα βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας. Επιπλέον το τσάι είναι ένα ήπιο διεγερτικό και οι τονωτικές του ιδιότητες οφείλονται στην καφείνη που περιέχει.
  •     Τοπικά χρησιμοποιείται για να μειώσει το ελαφρύ οίδημα στις περιοχές με κυτταρίτιδα.
  •     Καθημερινά μετά το μπάνιο ή το νους άπλωνε στο σώμα σου μια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας με τσάι, για να βελτιώσεις την όψη φλοιού του πορτοκαλιού και να μειώσεις την χαλάρωση του δέρματος.

9. Φτιάξε μια μάσκα μαλλιών με μπανάνες

Η μπανάνα βοηθά το δέρμα να ξαναβρεί την ισορροπία του. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και κάλιο και ποτάσιο. Λειτουργεί επανορθωτικά και ξαναδίνει τη χαμένη υγρασία στο δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής.
  •     Για να προσδώσεις όγκο στα μαλλιά σου φτιάξε πολτό από λιωμένες μπανάνες. Απλωσέ το σε νωπά μαλλιά, σαν μάσκα.
  •     Για να διεισδύσει καλύτερα στην τρίχα τύλιξε στο κεφάλι σου μία μεμβράνη και μία πετσέτα. Μετά από 20 λεπτά μπορείς να λουστείς κανονικά.

    10. Κρεμομάσκα αποτοξίνωσης με καφέ

Ο καφές αν και είναι γνωστός από ένα συστατικό του την καφείνη έχει ωστόσο και πολλά άλλα ευεργετικά συστατικά τα οποία είναι τόσο αντιοξειδωτικά όσο τα φρούτα και τα λαχανικά. Τρέφει τονώνει αναζωογονεί και αποτοξινώνει την επιδερμίδα.
         
  •           Φτιάξε μόνη σου μια μάσκα προσώπου με ελληνικό καφέ και μέλι.
  •           Αναμιγνύεις ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού ελληνικό καφέ. Το απλώνεις στο προσωπό σου για 15 λεπτά και ξεπλένεις με άφθονο χλιαρό νερό. Το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει.  

         


Πηγή: missbloom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου