a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Τροφές για "σούπερ" άντρες



 Οι 15 τροφές για έναν υγιή, δραστήριο και δυνατό άντρα

    Άπαχο κόκκινο κρέας (μπριζόλα με πατάτες)


Το κόκκινο κρέας (άπαχο, βοδινό ή χοιρινό) είναι μια από τις καλύτερες πηγές λευκίνης (αμινοξύ που βοηθά στην ανάπτυξη των μυών). Ας σημειωθεί ότι έχει ελάχιστο λίπος περισσότερο σε σχέση με το στήθος του κοτόπουλου.

    Τάρτα από κεράσια


Ο χυμός από το κεράσι έχει χρησιμοποιηθεί σαν αντιφλεγμονώδης ουσία και ως μυοχαλαρωτικό. Χρησιμοποιείται από τους ποδοσφαιριστές για αύξηση της αποδοτικότητας τους.

    Σοκολάτα


Ιδίως η μαύρη σοκολάτα μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης (κακή χοληστερόλη LDL), βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και διατηρεί την πίεση του αίματος σε χαμηλά επίπεδα.

    Οστρακοειδή


Τα οστρακοειδή και άλλα θαλασσινά είναι πλούσια σε ψευδάργυρο (πολύ σημαντικό για την καλή λειτουργία της καρδιάς, των μυών και του αναπαραγωγικού συστήματος). Έρευνες έχουν δείξει ότι οι έλλειψη ψευδαργύρου σχετίζεται με την κακή ποιότητα του σπέρματος και την ανδρική στείρωση.

    Αβοκάντο


Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε λίπος (μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία μειώνουν τη κακή χοληστερόλη LDL) όταν αντικαθιστούν τα κεκορεσμένα λιπαρά στη διατροφή μας

    Λιπαρά ψάρια


Λιπαρά ψάρια όπως ο σολωμός, ο μπακαλιάρος είναι άριστη πηγή υγιούς λίπους. Περιέχουν το γνωστό Ω3 λιπαρό οξύ που προστατεύει την καρδιακή λειτουργία, ορισμένες μορφές καρκίνου και την αρθρίτιδα. Δύο φορές την εβδομάδα κατανάλωση λιπαρών ψαριών μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακού νοσήματος.

    Τζίντζερ


Η πιπερόριζα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μειώνει τους πόνους της άσκησης που σχετίζονται με τραυματισμούς των μυών

    Γάλα και γιαούρτι


Το γάλα και το γιαούρτι είναι πηγές λευκίνης που έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη των μυών.

    Μπανάνες


Οι μπανάνες είναι διάσημες για το κάλιο το οποίο περιέχουν. Το κάλιο είναι σημαντικό στοιχείο για τις συσπάσεις των μυών, την αρτηριακή πίεση και την ανάπτυξη του οστίτη ιστού. Είναι σημαντικό στην διατήρηση χαμηλής αρτηριακής πίεσης η ύπαρξη καλίου και η μείωση του νατρίου.

    Φιστίκια Αιγίνης


Τα φιστίκια Αιγίνης κυρίως, όπως και όλοι οι ξηροί καρποί περιέχουν πρωτεΐνες, φυτικές ίνες , ψευδάργυρο και φυτικές στερόλες. Τα παραπάνω βελτιώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης.

    Σάλτσα ντομάτας


Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες και προστατεύουν από ορισμένες μορφές καρκίνου όπως τον καρκίνο του προστάτη.

    Καρότα


Τα καρότα είναι πλούσια σε Β-καροτίνη, λουτείνη και βιταμίνη C. Τα παραπάνω προφυλάσσουν και προστατεύουν τον προστάτη από πιθανή ανάπτυξη καρκίνου.

    Ψητή πατάτα


Οι πατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και προστατεύουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακές παθήσεις και αρθρίτιδα.

    Αυγά


Τα αυγά περιέχουν λουτείνη, πρωτεΐνες και σίδηρο. Το αυγό πρέπει να το τρώμε ολόκληρο (κρόκος και ασπράδι).

    Ελληνικός καφές


Ένα φλιτζάνι καφέ δεν έχει καθόλου θερμίδες και βοηθά στην επαγρύπνηση. Είναι καλύτερη επιλογή από διάφορα ποτά υψηλής θερμιδικής αξίας.





Πηγή: santosight.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου