a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Οι μαύροι κύκλοι...."τετραγωνίζονται"


Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα αισθητικής φύσης σε άνδρες και γυναίκες.
Οι μελανοί κύκλοι κάτω από τα μάτια κάνουν το πρόσωπο να δείχνει κουρασμένο, το βλέμμα άτονο και μας προσθέτουν χρόνια εκεί που δεν χρειαζόμαστε.

Συνήθεις αιτίες για την εμφάνισή τους οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, η υπερβολική κόπωση, οι λίγες ώρες ύπνου, το παρατατεταμένο στρες, αλλά και η φυσική προδιάθεση.

Όπου και να οφείλονται, πάντως, η ουσία είναι ότι εκδηλώνονται από σχετικά μικρές ηλικίες - γύρω στα 25 - και επιδεινώνονται με τα χρόνια. Και αυτό γιατί ατροφεί το λίπος στο κάτω μέρος του ματιού κοντά στη μύτη, με αποτέλεσμα να είναι πιο σκούρα και βαθουλωμένο.


Το πρόβλημα στις γυναίκες εμφανίζεται δύο με τρεις φορές συχνότερα από ότι στους άνδρες. Αυτό που σήμερα αλλάζει τα δεδομένα στην λιποανακύκλωση της περιοχής των ματιών και την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων είναι μια νέα μέθοδος με την ονομασία microtransplantation of fat (μικρομεταμόσχευση λίπους).

Ο τρόπος που αφαιρείται το λίπος, με τοπική αναισθησία χωρίς ράμμα, για να χρησιμοποιηθεί στο "γέμισμα" του κάτω βλεφάρου γίνεται πλέον με ακόμη πιο λεπτά εργαλεία της τάξης των 0,5 χιλιοστών. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 45 λεπτά και γίνεται με τοπική αναισθησία, ενώ το αποτέλεσμα είναι αμέσως ορατό.

Λύσεις της στιγμής:

* Αφήστε για λίγη ώρα δύο μεταλλικά κουταλάκια στη κατάψυξη. Έπειτα ακουμπήστε τα κάτω από το βλέφαρο για ένα λεπτό περίπου. Μειώνει το πρήξιμο και απαλύνει τους κύκλους. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγάκια - αν δεν σας ενοχλούν.

* Τοποθετήστε δύο λεπτές φέτες αγγούρι στα μάτια σας σαν κομπρέσα για μερικά λεπτά. Ύστερα από λίγο, τα μάτια σας θα φαίνονται πιο ξεκούραστα.

* Βράστε λίγο χαμομήλι. Αφού κρυώσει, βουτήξτε δύο κομμάτια βαμβάκι και απλώστε τα στα μάτια σας για 15 λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία όποτε νομίζετε ότι το χρειάζεστε.

* Αφήστε δύο φακελάκια μαύρο τσάι να μουλιάσουν σε κρύο νερό για λίγα λεπτά και τοποθετήστε τα στα μάτια σας για ένα δεκάλεπτο Καταπραΰνει το πρήξιμο που προέρχεται από την κατακράτηση υγρών στην περιοχή.

* Εάν οι μαύροι κύκλοι επιμένουν, περιορίστε το αλάτι διότι εντείνει και τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο.




Πηγή: i-diadromi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου