a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Φριτάτα με κολοκύθια

Μία συνταγή με προέλευση την Ιταλία.





Μερίδες: 4   Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά


ΥΛΙΚΑ:

6 αυγά
3 μέτριες πατάτες σε φέτες τσιπς
2 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα λάδι
1/2 κουταλάκι φρέσκο δενδρολίβανο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ'ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, ώσπου να γίνει διάφανο. Προσθέστε τις πατάτες και σοτάρετέ τες να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και το δενδρολίβανο, σκεπάστε και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια κι αφήστε 5 λεπτά ακόμη στη φωτιά, ανακατεύοντας απαλά. Σ'ένα μεγάλο μπωλ χτυπήστε τ'αυγά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι κι ανακατέψτε μέσα τα σοταρισμένα λαχανικά. Σ'ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι κι αδειάστε μέσα το μίγμα των λαχανικών. Σιγοψήστε 5 λεπτά περίπου, ή ώσπου να σταθεροποιηθεί η φριτάτα. Γυρίστε την να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά και να ροδίσει. Σερβίρετέ τη ζεστή, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου