a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Φακές με πορτοκάλι


Άκουσα  σε μια εκπομπή πως ο σίδηρος που έχουν οι φακές, δύσκολα απορροφάται από τον οργανισμό χωρίς βοήθεια, χωρίς βιταμίνη c. Πρέπει λέει για να εγκλωβιστεί ο σίδηρος και να απορροφηθεί πιο εύκολα από τον οργανισμό μας να τις βράσουμε με την φλούδα ενός πορτοκαλιού ή να βάλουμε πιπεριές ή αν δεν θέλουμε τίποτα από αυτά, απλά μετά τις φακές να φάμε ένα πορτοκάλι.
Εγώ διάλεξα να βράσω τις φακές με την φλούδα του πορτοκαλιού...και ήταν πολύ ωραίες. Πάμε λοιπόν να δούμε τα υλικά; Για πάμε.....


Υλικά

    1 πακέτο φακές (500γρ.)
    1 κρεμμύδι
    1 σκελίδα σκόρδο
    1 ντομάτα
    μισή κ.σ. πελτέ
    1 δάφνη
    φλούδα πορτοκαλιού από μισό πορτοκάλι (κομμένο σε φέτες)
    αλάτι,πιπέρι
    ελαιόλαδο
    11/2 κ.σ. βαλσάμικο


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι,το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε σε ένα μπολ με νερό για να βγάλει την έντονη μυρωδιά του (προαιρετικά).


Κόβουμε την φλούδα και καθαρίζουμε το σκόρδο. Τρίβουμε και την ντομάτα στον τρίφτη και τα αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε καλά τις φακές μας, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Γεμίζουμε με νερό, 3 δάχτυλα πάνω από τις φακές και τις βάζουμε στην φωτιά. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και το σκόρδο.


Όταν πάρει βράσει, ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό. (εάν χρειάζεται, ξαφρίζουμε)


Όταν χαμηλώσουμε την φωτιά, ρίχνουμε και την κομμένη φλούδα, αλάτι,πιπέρι και τις αφήνουμε μέχρι να γίνουν, περίπου 20 λεπτά.


Όταν είναι έτοιμες βγάζουμε τις φλούδες και περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και το βαλσάμικο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!





Πηγή: cookwithelena.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το blog σας!

    Βλέπουμε οτι έχετε πολλές και ενδιαφέρουσες συνταγές και θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το www.psaksesintages.gr, μία ιστοσελίδα στη οποία οι χρήστες μας έχουν τη δυνατότητα να ψάχνουν ανάμεσα σε περισσότερες από 30000 συνταγές από τα πιο δημοφιλή ελληνικά blogs και sites.
    Στο Psaksesintages.gr έχουμε επίσης δημιουργήσει το τμήμα TOP BLOGS ΣΥΝΤΑΓΩΝ, μία λίστα με τα πιο δημοφιλή blogs στην οποία μπορείτε κι εσείς να προσθέσετε το δικό σας.
    Οι επισκέπτες μας θα μπορούν να ψάχνουν συνταγές στη σελίδα μας δημιουργώντας υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας για τα blogs που είναι εγγεγραμμένα.
    Και το καλύτερο είναι οτι εσείς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα γιατί στο Psaksesintages.gr τα πάντα είναι δωρεάν!
    Το Psaksesintages.gr ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια με σελίδες συνταγών από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Χιλή, την Αμερική, την Πορτογαλία και πολλές άλλες χώρες!
    Εσείς θα θέλατε να γίνετε μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας;
    Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στο www.facebook.com/Psaksesintages και στο www.twitter.com/psaksesintages
    Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε!
    Με εκτίμηση,

    ΑπάντησηΔιαγραφή