a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Ισπανική παέγια



Η paella είναι ως γνωστόν ένα από τα αγαπημένα φαγητά των Ισπάνων. Πολλοί το θεωρούν και το εθνικό τους φαγητό.  Σύμφωνα με το βικιπέδια βέβαια.

    “Αν και θεωρείται το τυπικό ισπανικό έδεσμα, στην πραγματικότητα η ύπαρξή του μάλλον οφείλεται στο πέρασμα των Μαυριτανών από την Ισπανία. Πρόκειται δηλαδή για συνταγή με αραβικές καταβολές.”


(για 5 άτομα)

Υλικά

    2 φλυτζάνια ρύζι
    3 σκελίδες σκόρδο
    3 κλωνάρια μαϊντανό
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    2 μέτριες ντομάτες
    2 πράσινες πιπεριές
    κομμάτια κοτόπουλο (κατά προτίμηση στήθος)
    γαρίδες, μύδια, αχιβάδες κι άλλα θαλασσινά
    αλάτι, πιπέρι, αθαφράν
    5 κοπανισμένα γαρύφαλλα
    1-2 πρέζες χρωματιστής σκόνης κίτρινης (δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα, και αν δεν έχετε φίλο στην Ισπανία να σας στείλει, απλώς την παραλείπετε)
    μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  •     Σ’ένα τηγάνι, βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο κ’ τα 2 κλαδιά μαϊντανό.
  •     Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν περίπου 5 λεπτά κ’ τα βγάζουμε αφήνοντάς τα σ’ ένα πιατάκι.
  •     Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε ένα κρεμμύδι κομμένο κι αμέσως (σε 5 λεπτά) τις ντομάτες κομμένες σε κομματάκια (αν προτιμάτε ξεφλουδισμένες) κ’ τις πιπεριές επίσης κομμένες, 1 σκελίδα σκόρδο κι 1 κλαδί μαϊντανό. Τα αφήνουμε όλα αυτά να τσιγαριστούν 15 λεπτά, λειώνοντας τις ντομάτες με την άκρη μιας κουτάλας με τρύπες.
  •     Το σβήνουμε και το περνάμε από τον μύλο μαζί με τις σκελίδες σκόρδο και τα κλαδιά μαϊντανού και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα αφού πρώτα μετρήσουμε σε φλυτζάνια τον πουρέ.
  •     Στο τηγάνι βάζουμε το άλλο μισό του λαδιού και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο.
  •     Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο κι όλα τα θαλασσινά, μετά το ρύζι και τα υπόλοιπα συστατικά.
  •     Προσθέτουμε το νερό κατά τρόπο που νερό και πολτός να είναι 5 φλυτζάνια (του τσαγιού).
  •     Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας πότε-πότε μ’ένα κουτάλι ξύλινο.



Πηγή: castellano.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου