a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Νύχια υγιή ή άρρωστα;


Τα νύχια σου μπορούν να δείξουν πράγματα για την υγεία σου βλέποντας κάποια σημάδια, όπως αν σπάνε εύκολα ή αν έχουν περίεργο χρώμα.

Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να ευθύνονται οι δουλειές του σπιτιού και η νοικοκυροσύνη σου ή το συχνό βάψιμο και τα διαλυτικά για την αφαίρεση του βερνικιού, δεν είναι όμως απίθανο να είναι ένδειξη κάποιου προβλήματος υγείας ή διατροφικής έλλειψης.

Αν σπάνε εύκολα


Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των νυχιών κάνοντάς τα αδύναμα από τη στιγμή που ο οργανισμός σου δεν μπορεί να αφομοιώσει σωστά ασβέστιο.

Το άγχος όσο περίεργο κι αν ακούγεται μπορεί να προκαλέσει αδυναμία στα νύχια σου.

Η απορρύθμιση του θυρεοειδούς αδένα προκαλεί πληθώρα συμπτωμάτων μεταξύ των οποίων και η αδυναμία στα νύχια.

Περίεργο χρώμα


Αν δεν τα έχεις βάψει με κάποιο έντονο χρώμα πρόσφατα τότε το κίτρινο χρώμα μπορεί να δείχνει την ύπαρξη κάποιας πάθησης ή προβλήματος υγείας.

Λευκά σαν γάλα ή με κηλίδες


Ανα δεν έχουν αυτό το ροδαλό χρώμα και είναι κατάλευκα σαν το γάλα ή έχουν αρκετές λευκές κηλίδες, συνήθως σημαίνει πως έχεις έλλειψη κάποιας βιταμίνης ή ψευδαργύρου.

Νύχια κίτρινα


Το τσιγάρο δεν κιτρινίζει μόνο τα δόντια αλλά και τα νύχια. Αν λοιπόν καπνίζεις πολύ η αιτία για τα κίτρινα νύχια σου είναι προφανής.

Αν το κιτρίνισμα από την άλλη συνοδεύεται κι από αφύσικη όψη του νυχιού, όπως για παράδειγμα αν αυτό σηκώνεται προς τα πάνω ή δεν ακουμπάει στο δέρμα τότε μάλλον πρόκειται για μύκητες. Σε αυτήν την περίπτωση καλό είναι να επισκεφτείς τον δερματολόγο που είναι ο πιο κατάλληλος για να σου συνταγογραφήσει κάποια κρέμα που θα λύσει το πρόβλημα.



Πηγή: news.935radio.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου