a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ποιες είναι οι 10 ωραιότερες γυναίκες του κόσμου;


Τι είναι ομορφιά; Τι θαυμάζουμε ως ωραίο; Οι απόψεις διχάζονται και οι κριτικές επηρεάζονται από αναρίθμητους παράγοντες ως προς το γιατί κάποιος να είναι όμορφος και κάποιος άλλος όχι. Ψυχολόγοι ερευνητές λένε πως χαρακτηριστικά όπως το συμμετρικό πρόσωπο, τα γεμάτα χείλη και η χαμηλή αναλογία μέσης-γοφών θεωρούνται ελκυστικά φυσικά στοιχεία για μια γυναίκα, γιατί υποδηλώνουν υγεία και γονιμότητα. Ο D. H. Lawrence, από την άλλη, πιστεύει πως «η ομορφιά είναι μία εμπειρία, τίποτε άλλο. Δεν είναι ένα καθορισμένο πρότυπο ή μία ταξινόμηση χαρακτηριστικών. Είναι κάτι που το νιώθεις, μία λάμψη ή μία μεταδιδόμενη αίσθηση αρτιότητας».

Και παρόλο που υπάρχει γενικά μία παγκόσμια συμφωνία σχετικά με τα σημάδια της ομορφιάς και στα δύο φύλα, τόσο οι ετεροφυλόφιλοι όσο και οι ομοφυλόφιλοι άνδρες δίνουν πολύ μεγαλύτερη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση του συντρόφου τους από τις γυναίκες. Ποιες είναι; Γιατί είναι διάσημες και γιατί μας αρέσουν; Σας παρουσιάζουμε τις δέκα -κατά την άποψή μας- ωραιότερες γυναίκες του κόσμου.

1. Angelina Jolie


Γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1975, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Είναι η κόρη των ηθοποιών Jon Voight και Marcheline Bertrand. Είναι γνωστή κυρίως ως ηθοποιός, αλλά και ως πρώην μοντέλο και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως για την Υπηρεσία Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών. Η κινηματογραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1993, με την ταινία Cyborg 2, ενώ άρχισε να γίνεται γνωστή από την ταινία Gia. Ο ρόλος, βέβαια, της βιντεο-ηρωίδας Lara Croft της χάρισε παγκόσμια φήμη.

Έχοντας πάρει διαζύγιο από τους ηθοποιούς Jonny Lee Miller και Billy Bob Thornton, η Jolie αυτή τη στιγμή συζεί με τον Brad Pitt, με τον οποίο απέκτησε πριν ένα περίπου χρόνου και μία κόρη. Έχουν, ωστόσο, υιοθετήσει μαζί άλλα τρία παιδιά από τριτοκοσμικές χώρες. Μετά τη συμμετοχή της στην ταινία The Good Shepherd, αναμένουμε να τη δούμε στο A Mighty Heart , καθώς και στο Beowulf που θα ακολουθήσει.

Μας αρέσει γιατί: Είναι όμορφη, σέξι, θηλυκή και δυναμική ταυτόχρονα.

2. Scarlett Johansson


Γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1984, στη Νέα Υόρκη. Ο πρώτος της ρόλος που την έκανε γνωστή ήταν αυτός της μικρής Grace στην ταινία Ο Γητευτής των Αλόγων, το 1998. Ακολούθησαν το Ghost World, το Lost in Translation και το Girl with a Pearl Earring, ενώ με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Match Point δεν άργησε να γίνει η μούσα του Woody Allen.

Στην προσωπική της ζωή, η Johansson ανήκει στη Δημοκρατική παράταξη, ενώ συμμετείχε στην προεκλογική καμπάνια του John Kerry. Λέγεται ότι είχε σχέση με τους καλλιτέχνες Derek Jeter, Benicio del Toro, Jared Leto, Justin Timberlake, τον συμπρωταγωνιστή της στην Μαύρη Ντάλια Josh Hartnett, ενώ αυτή τη στιγμή διατηρεί δεσμό με τον Καναδό ηθοποιό Ryan Reynolds. Μεγαλύτερη αδυναμία της θεωρεί το τυρί και κατακρίνει τα μέσα που προωθούν εικόνες επώνυμων αποστεωμένων γυναικών ως «όμορφες», οδηγώντας τις υπόλοιπες σε διατροφικές διαταραχές.

Μας αρέσει γιατί: Είναι κορίτσι και γυναίκα ταυτόχρονα.

3. Monica Bellucci


Γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1964, στην Umbria της Ιταλίας. Ξεκίνησε το modeling στα 16, όταν ακόμα ήταν μαθήτρια Λυκείου και παρόλο αμέσως μετά ξεκίνησε να σπουδάζει νομικά, το λαμπερό lifestyle της την ώθησε στην ηθοποιία. Η καριέρα της ξεκίνησε το 1992 όταν εμφανίστηκε στην ταινία Bram Stoker’s Dracula ως μία από τις νύμφες του Δράκουλα. Έγινε, όμως, παγκοσμίως γνωστή με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Μαλένα, ενώ η υποκριτική της στην ταινία Irréversible συζητήθηκε πολύ.

Στην ίδια ταινία πρωταγωνίστησε και ο σύζυγός της και ηθοποιός Vincent Cassel. Μαζί του έχει αποκτήσει μία κόρη, η οποία σήμερα είναι τριών ετών. Όταν ήταν έγκυος, μάλιστα, πόζαρε γυμνή για το ιταλικό περιοδικό Vanity Fair, διαμαρτυρόμενη ενάντια στους ιταλικούς νόμους που επιτρέπουν μόνο σε παντρεμένα ζευγάρια να προχωρούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση και που απαγορεύουν τη χρήση δωρεάς σπέρματος.

Μας αρέσει γιατί: Απογειώνει τη γνώριμη σε εμάς μεσογειακή ομορφιά.

4. Charlize Theron


Γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου 1975, στο Benoni της Νοτίου Αφρικής. Στα 16 της ταξίδεψε στο Μιλάνο όπου εργάστηκε για ένα χρόνο ως μοντέλο, ενώ αμέσως μετά βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσει μαθήματα μπαλέτου, τα οποία διέκοψε μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Η καριέρα της ως ηθοποιός ξεκίνησε ουσιαστικά το 1996 με τις ταινίες 2 Days in the Valley και That Thing You Do, ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστή ένα χρόνο μετά πρωταγωνιστώντας στις ταινίας The Devil’s Advocate και The Astronaut’s Wife. Το 2003, ο συγκλονιστικός ρόλος της στην ταινία Monster της εξασφάλισε το πρώτο της Βραβείο Όσκαρ.

Η Theron συζεί εδώ και πέντε περίπου χρόνια με τον ηθοποιό Stuart Townsend στο Λος Άντζελες, τον οποίο έχει αποφασίσει πως θα παντρευτεί μόνο όταν αναγνωριστούν οι γάμοι ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου. Συμμετέχει σε οργανισμούς για τα δικαιώματα των γυναικών, ενώ είναι και ενεργό μέλος της PETA υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των ζώων. Αυτές τις μέρες μπορούμε να την απολαύσουμε στην ταινία In the Valley of Elah.

Μας αρέσει γιατί: Συνδυάζει εξαιρετικό υποκριτικό ταλέντο και μοναδική λάμψη.

5. Laetitia Casta


Γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1978 στο Pont-Audemer της Νορμανδίας. Η καριέρα της ως μοντέλο ξεκίνησε στα 15 της, όταν ένας φωτογράφος την ανακάλυψε κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών. Έχει υπάρξει το επίσημο πρόσωπο των εταιριών καλλυντικών L’Oréal, Dior και Chanel, καθώς και των εταιριών ρούχων Guess?, Tommy Hilfiger και Miu Miu. Έγινε, ωστόσο, παγκοσμίως γνωστή ως Φραμπαλά στην ταινία Αστερίξ και Οβελίξ εναντίον Καίσαρα.

Το 1999 η Casta επιλέχθηκε μετά από έρευνα ως το νέο μοντέλο για την προτομή της Marianne, του αλληγορικού συμβόλου της Γαλλικής Δημοκρατίας που στέκεται μέσα και έξω από κάθε γαλλικό δημαρχείο. Το 2001 απέκτησε μία κόρη με τον τότε σύντροφό της και αυτή τη στιγμή είναι αρραβωνιασμένη με τον Ιταλό ηθοποιό Stefano Accorsi, με τον οποίο πέρσι απέκτησαν ένα γιο.

Μας αρέσει γιατί: Παρά τις λίγες της εμφανίσεις στα media έχει καταφέρει να μας αποτυπωθεί στη μνήμη ως μία από τις ωραιότερες γυναίκες που γνωρίζουμε.

6. Adriana Sklenarikova


Γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1971 στο Brezno της Σλοβακίας. Τελειώνοντας το σχολείο ξεκίνησε τις σπουδές της στην ιατρική σχολή της Πράγας, όταν κέρδισε όμως σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς τα παράτησε όλα και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της ως μοντέλο στο Παρίσι. Η καριέρα της στο modeling εκτινάχθηκε όταν έγινε το μοντέλο της Wonderbra αλλά και της Laura Biagiotti.

Ανάμεσα στις εταιρίες που έχει εκπροσωπήσει περιλαμβάνονται και οι: Levante Hosiery, List, Love Sex Money, Onyx Jeans, Peroni Beer, Red Point και Roberto Cavalli. Στην Ελλάδα έγινε ευρέως γνωστή ως σύζυγος του -για τρία χρόνια ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού- Christian Karembeu, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1998. Αυτή τη στιγμή ζουν ευτυχισμένοι στη Μαδρίτη.

Μας αρέσει γιατί: Οι διαστάσεις της και η αρτιότητα του προσώπου της είναι εντυπωσιακές.

7. Uma Thurman


Γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1970 στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης. Ξεκίνησε και αυτή την καριέρα της στα 16 της ως μοντέλο, ακολουθώντας τα βήματα της μητέρας αλλά και της γιαγιάς της που ήταν και αυτές μοντέλα. Το 1989 μάλιστα εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone για το ετήσιο Hot Issue. Είχε όμως ήδη κάνει το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο ένα χρόνο νωρίτερα παίζοντας σε τέσσερις συνολικά ταινίας. Έγινε γνωστή με τον ρόλο της στην ταινία Οι Περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουσεν, ενώ κάνει την έκρηξη με τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες του Quentin Tarantino, όπως το Pulp Fiction και το Kill Bill.

Στην προσωπική της ζωή, το 1990 παντρεύτηκε τον ηθοποιό Gary Oldman, με τον οποίο χώρισε δύο χρόνια αργότερα. Το 1998 παντρεύτηκε τον ηθοποιό Ethan Hawke, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, όμως χώρισαν το 2003. Αυτή τη στιγμή κατοικεί στο Hyde Park της Νέας Υόρκης, ενώ λέγεται ότι έχει σχέση με τον πρώην σύζυγο της Elle Macpherson, Arpad Busson. Είναι υποστηρίκτρια του Δημοκρατικού Κόμματος της Αμερικής καθώς και της εκστρατείας υπέρ του περιορισμού της χρήσης όπλων.

Μας αρέσει γιατί: Θα την χαρακτηρίζαμε «Θεά» της διπλανής πόρτας.

8. Halle Berry


Γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου 1966 στο Ohio των Ηνωμένων Πολιτειών. Πριν ξεκινήσει την καριέρα της ως ηθοποιός έλαβε μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς ομορφιάς κερδίζοντας μάλιστα τον τίτλο της Miss Ohio USA καθώς και την έκτη θέση στα καλλιστεία Μις Κόσμος του 1986. Μετά από κάποιες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές ακολούθησαν κάποιες ταινίες που την έκαναν αναγνωρίσιμη, με αποκορύφωμα τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του 1999 Introducing Dorothy Dandrigde, καθώς και τη συμμετοχή της στην ταινία X-Men αλλά και Swordfish.

To 2001 έγινε η πρώτη Αφρο-Αμερικανή που βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ταινία Monster’s Ball, ενώ ο ρόλος της ως Bond Girl στην ταινία Die Another Day εκτίναξε την καριέρα της. Στην προσωπική της ζωή, έχει παντρευτεί δύο φορές, την πρώτη με τον παίχτη του baseball David Justice, με τον οποίο χώρισε το 1996. Τη δεύτερη, το 2001, με τον μουσικό Eric Benét, με τον οποίο χώρισε το 2004. Αυτή τη στιγμή συζεί με το μοντέλο Gabriel Aubry, από τον οποίο λέγεται ότι σύντομα θα αποκτήσει το πρώτο της παιδί.

Μας αρέσει γιατί: Έχει αυτή την εξωτική αλλά και γλυκιά ταυτόχρονα γοητεία.

9. Eva Herzigova


Γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1973 στο Litvinov της Τσεχίας. Ξεκίνησε την καριέρα της στο modeling αμέσως αφού κέρδισε σε διαγωνισμό ομορφιάς της Πράγας το 1989. Η έλευσή της στο Παρίσι την οδήγησε σε μία τρομερά επιτυχημένη καριέρα ως supermodel, με πρώτη σημαντική εμφάνιση ως Miss Wonderbra στην καμπάνια της δεκαετίας του 1990. Έχει άλλωστε υπάρξει το βασικό πρόσωπο των εταιριών Guess? και Victoria’s Secrets, ενώ έχει εμφανιστεί και σε διάφορες ταινίες, όπως το The Picture of Dorian Grey και Modigliani.


Η Herzigova κατάφερε με επιτυχία να ξεπεράσει το σοβαρότατο πρόβλημα ανορεξίας που αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό, το οποίο όμως αποτέλεσε τροχοπέδη για την καριέρα της. Το 1996 παντρεύτηκε τον ντράμερ του συγκροτήματος Bon Jovi, Tico Torres με τον οποίο χώρισε δύο χρόνια αργότερα. Πριν πέντε μήνες απέκτησαν με τον σύντροφό της Gregorio Marsiaj τον πρώτο τους γιο.

Μας αρέσει γιατί: Είναι αναμφισβήτητα η σταθερή αξία στον χώρο των Super Top Models.

10. Michelle Pfeiffer


Γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1958 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Τελειώνοντας το σχολείο αναζήτησε για ένα διάστημα δουλειά ως δημοσιογράφος, ένας διαγωνισμός ομορφιάς όμως την οδήγησε σύντομα στο χώρο της show-biz και συγκεκριμένα της τηλεόρασης. Ο ρόλος που την έκανε διάσημη ήταν αυτός της Stephanie στο Grease 2, ενώ η καριέρα της ως ηθοποιός εκτινάχθηκε το 1983, όταν πρωταγωνίστησε στο κλασικό γκανγκστερικό φιλμ του Brian De Palma, Scarface. Πρόσφατα απασχόλησε ξανά τα κινηματογραφικά πράγματα με τις ταινίες Hairspray και Stardust.

Στην προσωπική της ζωή, το 1981 παντρεύτηκε τον ηθοποιό Peter Horton με τον οποίο χώρισε επτά χρόνια αργότερα. Από τότε και μετά είχε σχέσεις με τους ηθοποιούς Val Kilmer, John Malkovich, Michael Keaton και Fisher Stevens, ενώ το 1993 παντρεύτηκε τον τηλεοπτικό παραγωγό David E. Kelley. Νωρίτερα, ωστόσο, είχε υιοθετήσει ένα κοριτσάκι και το 1994 απέκτησε τον γιο της John Henry. Θεώρησε πολλές φορές την ομορφιά της κατάρα, που την απέτρεψε από το να κατακτήσει πιο σοβαρούς ρόλους.

Μας αρέσει γιατί: Κοντεύει τα 50 κι όμως όσο μεγαλώνει γίνεται ακόμα ομορφότερη.




Πηγή: in2life.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου