a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Haboob, ένα σύννεφο από σκόνη σκεπάζει την πόλη


Το haboob (δυνατός άνεμος στα Αραβικά) είναι ένα είδος θύελλας σκόνης και εμφανίζεται τακτικά σε ξηρές περιοχές, σε όλο τον κόσμο. “Έχουν παρατηρηθεί haboob στην έρημο Σαχάρα, στο Σουδάν (από όπου πήραν και το όνομά τους), στο Κουβέιτ, στις πιο ξηρές περιοχές του Ιράκ, στην Βόρεια Αμερική αλλά και στην Αυστραλία.

Τα haboob συνήθως ταξιδεύουν με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα ενώ το ύψος και το πλάτος τους μετριέται σε αρκετά χιλιόμετρα. Λόγω της ταχύτητας αλλά και του μεγέθους του, ένα haboob είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για όποιον βρεθεί στον δρόμο του. Λόγω της μηδενικής ορατότητας στο εσωτερικό του, πολλά θανατηφόρα ατυχήματα έχουν συμβεί σε αυτοκινητόδρομους επειδή οι άνθρωποι δεν βλέπουν που πηγαίνουν.
Ταυτόχρονα, αυτές οι μαζικές θύελλες σκόνης μεταφέρουν σπόρια με βακτήρια, μούχλα, μύκητες, χημικά προϊόντα τόσο μικροσκοπικά που η φυσική άμυνα του σώματος δεν μπορεί να τα σταματήσει. Εισχωρούν στο ανθρώπινο σώμα από τη μύτη και το στόμα και καταλήγουν στους πνεύμονες. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης ασθενειών του αναπνευστικού όπως: Βρογχίτιδα, εμφύσημα, άσθμα, αλλεργίες κ.λ.π.
Δείτε στην συνέχεια σπάνιες φωτογραφίες αλλά και ένα βίντεο με Haboob την ώρα που ετοιμάζονται να καταβροχθίσουν πόλεις, χωριά ακόμη και θαλάσσιες περιοχές!

Δείτε στην συνέχεια σπάνιες φωτογραφίες αλλά και ένα βίντεο με Haboob την ώρα που ετοιμάζονται να καταβροχθίσουν πόλεις, χωριά ακόμη και θαλάσσιες περιοχές!










http://www.youtube.com/watch?v=UVRWt-nCrVw&feature=player_embedded

Πηγή: a-pistefto.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου