a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Παράξενοι νόμοι στον κόσμο


Σιγκαπούρη


Στη Σιγκαπούρη, μερικές φορές, οι νόμοι φθάνουν στο σημείο του παραλογισμού ή και όχι... Επειδή όλοι πετάνε τις τσίχλες στο δρόμο αντί στα σκουπίδια, τα πουλιά νομίζοντας ότι είναι κομματάκια ψωμιού, τα τρώνε και πνίγονται πάνω στον ενθουσιασμό τους! Η μόνη λύση λοιπόν ήταν να απαγορεύσουν στους ανθρώπους να μασάνε τσίχλα! Οπότε εκεί, προτιμήστε μία καραμέλα.


Ιταλία


Αν σχεδιάζετε καλοκαιρινές διακοπές στην Ιταλία, μην πατε στην Eraclea, κοντά στη Βενετία. 500€  πρόστιμο θα πληρώσετε αν σας έρθει η ανάγκη να φιλήσετε το ταίρι σας την ώρα της οδήγησης. Αν πάλι ξεχαστείτε και μαζέψετε κανένα κοχυλάκι για ενθύμιο, χτίσετε κάστρο στην άμμο ή φορέσετε τσόκαρα, ετοιμαστείτε να πληρώσετε από 60 - 360€. 
Αν πείτε να κάνετε και κανένα τσιγαράκι στις παραλίες του Οριστάνο της Σαρδηνίας, ετοιμάστε 360€. Καλύτερα κόψτε το.
Στο Vigevano, αν καθήσετε στα σκαλιά κάποιου μνημείου να πάρετε μια ανάσα, μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο εως και 160€. Η κυβέρνηση υποστηρίζει, πως το πρόστιμο είναι δικαιολογημένο, διότι το τοπικό συμβούλιο ξοδεύει πολύτιμο χρόνο και τα χρήματά του για να καθαρίσει τα μνημεία.
Αν δείτε κανένα περιστέρι, μην το παίξετε συμπονετικοί και το ταΐσετε. Αποτελεί αδίκημα με πρόστιμο 333€ στο Μπέργκαμο και 500€ στη Βενετία. Αφήστε άσιτες και τις γατούλες που θα δείτε στην Τσεζένα της Αδριατικής, γιατί κι αυτό είναι αδίκημα με τσουχτερό πρόστιμο.


Άμστερνταμ, Ολλανδία


Υπάρχει νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε καφετέριες του Άμστερνταμ, όταν η πώληση της κάνναβης είναι απολύτως νόμιμη. Τι να πείς;


Φλόριντα, ΗΠΑ


Αν βρεθείτε στη Φλόριντα των Η.Π.Α., είστε γυναίκα νέα, ελεύθερη και έχετε ως χόμπυ τις πτώσεις με αλεξίπτωτο, ξανασκεφτείτε το αν είναι Κυριακή, γιατί μπορεί να τιμωρηθείτε με ποινή φυλάκισης. Δοκιμάστε το από Δευτέρα, ή παντρευτείτε το Σαββάτο.


Ελβετία


Στην Ελβετία, είναι παράνομο να τραβήξετε το καζανάκι μετά τις 10μμ. Επίσης, είναι ενάντια στο νόμο για έναν άνδρα να «ανακουφιστεί» όρθιος μετά τις 10μμ. Οπότε κύριοι...καθίστε.


Αλαμπάμα, Η.Π.Α.


Η Νότια αμερικανική πολιτεία έχει νόμο που δηλώνει ότι είναι παράνομο να έχετε δεμένα τα μάτια κατά την οδήγηση του οχήματος. Προσπαθήστε να οδηγήσετε μόνο με γυαλιά ηλίου.


Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


Τα πολυτελή θέρετρα του Ντουμπάι και υπέροχες παραλίες του, μπορεί να φαίνονται σαν το ιδανικό μέρος για να περάσετε ρομαντικές διακοπές, αλλά δεν παίρνουν με πολύ καλό μάτι, τα φιλιά δημοσίως. Θεωρείται παράνομο, και πολλοί τουρίστες την έχουν ''πατήσει''.


Νοτιο-Ανατολική Ασία


Το ντουριάν είναι ένα φρούτο, το οποίο έχει μια μυρωδιά, απίστευτα ισχυρή ώστε να απαγορεύεται από πολλούς δημόσιους χώρους και μη, στη Νότιο-Ανατολική Ασία. Πάρτε καλύτερα κανένα μήλο μαζί σας, γιατί με ντουριάν δεν πρόκειτε να μπείτε ούτε σε κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς, αλλά ούτε και σε ξενοδοχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου