a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Τα πιο όμορφα κάστρα


Το αρχιτεκτονικό μεγαλείο της Ευρώπης εκπροσωπείται από θαυμάσια κάστρα της. Εκτός από τα περίπλοκα έργα τέχνης, αποκαλύπτει την τεχνολογία και τις μεθόδους για το πώς χτίστηκε. Αντικατοπτρίζει επίσης τον πολιτισμό της και το πώς οι άνθρωποι έχουν εξελιχθεί παράλληλα χτίζοντας τα κάστρα. Ένα ευχάριστο θέαμα για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ξετυλίξουν τις ιστορίες ή θρύλους. Μυστικά μπουντρούμια, στοιχειωμένα κάστρα, πείτε τα όπως θέλετε! Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα πιο όμορφα κάστρα στον κόσμο.


Gifu, Ιαπωνία


Το κάστρο Γκιφού, βρίσκεται στην πόλη Γκιφού, στην Ιαπωνία. Μαζί με τον Άγιο Kinka και τον ποταμό Nagara, είναι ένα από τα κύρια σύμβολα της πόλης.


Krak des Chevaliers, Συρία


Το Krak des Chevaliers, ή Crac des Chevaliers, είναι ένα φρούριο σταυροφόρων στη Συρία και ένα από τα πιο σημαντικά διατηρημένα μεσαιωνικά στρατιωτικά κάστρα στον κόσμο. Βρίσκεται περίπου 40 χλμ δυτικά της πόλης της Χομς, κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, και διοικητικά, είναι μέρος της Χομς.


Kilkenny, Ιρλανδία


Το κάστρο Kilkenny, στο Κίλκεννι, της Ιρλανδίας, χτίστηκε το 1195. Ήταν ένα σύμβολο της κατοχής Norman και στην αρχική του κατάσταση τον δέκατο τρίτο αιώνα ήταν ένα σημαντικό στοιχείο της άμυνας της πόλης με τέσσερις πύργους στις γωνίες και μια τεράστια τάφρο, μέρος των οποίων σώζονται και σήμερα.


Peles, Ρουμανία


Το κάστρο Peles είναι ένα νεο-αναγεννησιακό κάστρο, που βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στα Καρπάθια Όρη, κοντά στην Sinaia, στην Prahova της Ρουμανίας, σε μια  διαδρομή που συνδέει μεσαιωνική Τρανσυλβανία και τη Βλαχία. Χτίστηκε μεταξύ 1873 και 1914 με εντολή του Καρόλου, πρώτου βασιλιά της Ρουμανίας. Το κάστρο έχει 160 δωμάτια και έναν κεντρικό πύργο ύψους 66 μέτρων. Μέχρι το 1974 χρησιμοποιούνταν σαν θερινή βασιλική κατοικία, ενώ έκτοτε λειτουργεί σαν μουσείο.


Ματσουμότο, Ιαπωνία


Το Κάστρο Ματσουμότο , γνωστό και ως "Κάστρο Κοράκι", λόγω του μαύρου εξωτερικού του, είναι ένα από τα καλύτερα ιστορικά κάστρα της Ιαπωνίας. Βρίσκεται στην πόλη του Ματσουμότο, και σε κοντινή απόσταση από Τόκιο.


Μπλερ, Σκωτία


Το Κάστρο Μπλερ βρίσκεται κοντά στο χωριό Blair Atholl στο Πέρθσάιρ, στη Σκωτία. Είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχοντικά σπίτια της Σκωτίας πλέον και είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες σε καθημερινή βάση. Πολλά δωμάτια διαθέτουν σημαντικές συλλογές όπλων, κυνηγετικά τρόπαια, ενθύμια της φατρίας Murray, πίνακες ζωγραφικής, έπιπλα, κεντήματα κλπ, τα οποία συλλέγονταν από τις οικογένειες Murray κατά τη διάρκεια πολλών γενεών.


Hohensalzburg, Αυστρία


Το κάστρο του Hohensalzburg, είναι ένα κάστρο στην αυστριακή πόλη του Σάλτσμπουργκ, στην κορυφή του λόφου Festungsberg. Με μήκος 250 μέτρα και πλάτος 150 μέτρα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά κάστρα στην Ευρώπη.


Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης, Γαλλία


Το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης στη Γαλλία, βρίσκεται στη Disneyland του Παρισιού και αποτελεί συνέχεια της Disneyland στην Καλιφόρνια. Το κάστρο φιλοξενεί έναν δράκο με ηλεκτρονικό-ακουστικά εφέ, ο οποίος με ύψος 27 μέτρα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηλεκτρονικούς δράκους που κατασκευάστηκε ποτέ.


La Mota, Ισπανία


Το Κάστρο La Mota ή Castillo de La Mota, είναι ένα ανακαινισμένο μεσαιωνικό φρούριο, που βρίσκεται στην πόλη της Medina del Campo, στην επαρχία του Βαγιαδολίδ, στην Ισπανία. Ονομάζεται έτσι λόγω της θέσης του σε έναν υπερυψωμένο λόφο, απ' όπου δεσπόζει στην πόλη και τις γύρω εκτάσεις.


De Haar, Ολλανδία


 
Το Κάστρο De Haar, βρίσκεται κοντά στο Haarzuilens, στην επαρχία της Ουτρέχτης στην Ολλανδία. Το εσωτερικό του κάστρου είναι διακοσμημένα με πλούσια ξυλογλυπτική, η οποία θυμίζει το εσωτερικό της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.


Hatley, Καναδάς



Το Εθνικό Ιστορικό Πάρκο του Hatley, βρίσκεται στο Κόλγουντ, στην ευρύτερη περιοχή της Βικτώρια. Είναι η περιοχή του Κάστρου και του Βασιλικού Πανεπιστημίου του Hatley. Το κάστρο, εμφανίζεται στα γυρίσματα των ταινιών X-Men, Generation X και της τηλεοπτικής σειράς Smallville.


Moritzburg, Γερμανία


Το Moritzburg, είναι ένα μπαρόκ κάστρο στο δήμο Moritzburg στο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας, περίπου 13 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Σαξονίας Δρέσδη. Το κάστρο είναι διάσημο για τις διακοσμήσεις με γυψομάρμαρα, ψαμμίτη κά.


Guaita Castle, Σαν Μαρίνο


Η Guaita είναι μία από τις τρεις κορυφές που δεσπόζουν στην πόλη του Σαν Μαρίνο, την πρωτεύουσα του Αγίου Μαρίνου. Το φρούριο Guaita, είναι το παλαιότερο από τα τρία που κατασκευάστηκαν στο Monte Titano και το πιο διάσημο. Χτίστηκε τον 11ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε για λίγο ως φυλακή.


Chateau de Chambord, Γαλλία


Το βασιλικό Chateau de Chambord στο Chambord Loir-et-Cher, της Γαλλίας, είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κάστρα στον κόσμο, λόγω της πολύ ξεχωριστής γαλλικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής της, που συνδυάζει την παραδοσιακή γαλλική μεσαιωνική μορφή με κλασικές ιταλικές κατασκευές.


Κάστρο του Λίχτεστάιν, Γερμανία


Το κάστρο του Λίχτενστάιν, βρίσκεται πάνω σε ένα βράχο κοντά στο Honau Swabian Alb, Μπάντεν-Βίρτεμπεργκ, της Γερμανίας. Το όνομά του στα αγγλικά, σημαίνει "φως και πέτρα." Το κάστρο περιέχει μια μεγάλη συλλογή ιστορικών όπλων και πανοπλίες.


Castillo de Coca, Ισπανία


Το Castillo de Coca, είναι το κάστρο που βρίσκεται στην επαρχία της Σεγκόβια, στην κεντρική Ισπανία. Το κάστρο, που ανήκει στη Βουλή των Alba, χρησιμεύει τώρα ως ένα τουριστικό αξιοθέατο, αφού αναφέρεται ως ένα ιστορικό μνημείο της κυβέρνησης από το 1931.


Hochosterwitz, Αυστρία


Το κάστρο του Hochosterwitz, θεωρείται ότι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μεσαιωνικά κάστρα της Αυστρίας. Βρίσκεται στο βράχο των Δολομιτών, ύψους 160 μέτρων, ανατολικά της πόλης του Sankt Veit an der Glan, στην Καρινθία. Το κάστρο είναι ένα από τα ορόσημα του κράτους και φαίνεται από 30 χλμ.


Frederiksborg, Δανία


Το κάστρο του Frederiksborg βρίσκεται στo Hillered, στη Δανία. Χτίστηκε ως βασιλική κατοικία για τον βασιλιά Christian IV, και είναι τώρα γνωστό ως το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Το ανάκτορο βρίσκεται σε τρία μικρά νησάκια στη μέση της λίμνης Palace, (Slotse), και συνορεύει με έναν μεγάλο μπαρόκ κήπο.


Burg Hohenwerfen, Αυστρία


Το Burg Hohenwerfen, είναι ένα κάστρο περίπου 40 χλμ νότια της αυστριακής πόλης του Σάλτσμπουργκ. Το κάστρο περιβάλλεται από τις μεγαλπρεπείς Άλπεις Berchtesgaden και την οροσειρά Tennengebirge.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου