a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

10 υπέροχα μέρη στον κόσμο

1. Wisteria Tunnel, Ιαπωνία


Γουιστέρια ή αλλιώς Γλιτσίνια όπως τη λέμε στη χώρα μας, είναι ένα εντυπωσιακό φυλλοβόλο αναρριχώμενο φυτό που μας ήρθε από την μακρινή Ιαπωνία. Η περίπλοκη ομορφιά του Wisteria Tunel, δεν αποτελεί έκπληξη σε όσους είναι εξοικειωμένοι με την παραδοσιακή ιαπωνική κηπουρική. Η σήραγγα Wisteria, βρίσκεται στο Kawachi Fuji Gardens του Kitakyushu στην Ιαπωνία. Διαφορετικοί τύποι και χρώματα των γλυτσινίων είναι πλεγμένα μέσα σε ένα κυλινδρικό πλέγμα και κατά την άνθιση, τους μήνες Απρίλιο μέχρι το Μάιο, γίνεται μία φανταστική σήραγγα κατά τη διάρκεια της ετήσιας γιορτής λουλουδιών fuji Matsuri, ή Wisteria festival.


2. Cinque Terre, Ιταλία



Tο Cinque Terre στη γειτονική Ιταλία, ξεχασμένο από το χρόνο, με τη γνήσια ομορφιά του να προκαλεί ανεπαίσθητα μια ανέμελη διάθεση, είναι το κατάλληλο μέρος για να κάνετε πραγματικές διακοπές! Τα πέντε χωριά, Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola και Riomaggiore, αγκυροβολημένα πάνω στα βράχια κατά μήκος της θάλασσας, συνδέονται μεταξύ τους είτε με το τοπικό τρένο είτε με μονοπάτια και πλοία. Το πιο διάσημο από αυτά είναι ο Δρόμος της Αγάπης (Via dell' Amore), που το συναντάς πηγαίνοντας από το Riomaggiore στη Manarola. Μέρος της γοητείας του είναι η έλλειψη εταιρικής και βιομηχανικής ανάπτυξης.
Τα χωριά του Cinque Terre, επλήγησαν σοβαρά από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στις 25 Οκτώβρη 2011. Εννέα άνθρωποι  σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες και δημιουργήθηκαν ζημιές στα χωριά, Vernazza και Μοντερόσο αλ Μάρε. Η περιοχή Cinque Terre είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός.


3. Hotel La Montaña Mágica Lodge, Χιλή



Στη νότια Χιλή βρίσκεται το Montana Magica Lodge. Ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο, κρυμμένο στο κέντρο μίας ιδιωτικής έκτασης 300.000 στρεμμάτων. Αντικρίζοντάς το, μένεις έκπληκτος από την πρωτότυπη αρχιτεκτονική του. Εξωτερικά μοιάζει με βουνό ή ηφαίστειο. Εσωτερικά κυριαρχεί παντού το ξύλο. Οι εκπληκτικοί χώροι και η διακόσμησή του, εκπνέουν ζεστασιά στο κατά τ’ άλλα ψυχρό φυσικό τοπίο. Η ιδιαίτερη φυσιογνωμία του Μagic Μountain ολοκληρώνεται με τον τεχνητό καταρράκτη που αναβλύζει από την κορυφή του.


4. Το Κυρτό Δάσος, Πολωνία


Νότια της πολωνικής πόλης Gryffino, βρίσκεται ένα δάσος αλλιώτικο από τα υπόλοιπα.Τα 400 δέντρα που βρίσκονται σ'αυτό το δάσος, απόλυτα υγιή πεύκα, έχουν λυγιστεί σε γωνία 90 μοιρών και μετά έχουν αφεθεί να μεγαλώσουν κανονικά. Τα δέντρα φυτεύτηκαν το 1930. Τα πρώτα 7 έως 10 χρόνια της ζωής τους, τους «επετράπη» να αναπτυχθούν κανονικά και μετά με κάποιου είδους μηχανική παρεμβολή, πήραν το τελικό τους σχήμα! Αρκετοί πιστεύουν ότι τα «λύγισαν», προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν στην κατασκευή επίπλων, υφάλων πλοίων ή για άροτρα για βόδια! Προτού όμως προλάβουν να τα κόψουν, ήρθε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και έτσι, το «κυρτό δάσος» μεγάλωσε.


5. Το τούνελ της αγάπης, Ουκρανία


Το τούνελ της αγάπης, αποτελείται από γιγαντιαία δέντρα, τυλιγμένα γύρω από την παλιά σήραγγα τρένου, που βρίσκεται στο Kleven στην Ουκρανία. Οι ντόπιοι, του έδωσαν την ονομασία "The Tunnel Of Love". Είναι ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη στον κόσμο. Την άνοιξη, η πανέμορφη λεωφόρος με τα δέντρα γίνετε σημείο συνάντησης όλων των ερωτευμένων που έχουν την τύχη να βρίσκονται εκεί για έναν ρομαντικό περίπατο. Λέγεται, ότι τα ζευγάρια, μπορούν να έρθουν εδώ για να κάνουν μια ευχή και αν είναι αληθινή η αγάπη τους, η ευχή θα γίνει πραγματικότητα.


6. Blue Lagoon Hot Springs, Ισλανδία


Το Blue Lagoon είναι ένα μέρος που μοιάζει με παράδεισο! Πρόκειται στην ουσία για ένα καταπληκτικό γεωθερμικό spa που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο και βρίσκεται στην Ισλανδία, 13χλμ από το αεροδρόμιο Keflavik και 39χλμ από το Ρέικιαβικ. Είναι το μόνο σημείο στον κόσμο όπου μια βαθιά κορυφογραμμή φτάνει στην ακτογραμμή. Αυτό το θέρετρο προσφέρει γεωθερμικό χαμάμ, σάουνα, καταρράκτη, χώρους χαλάρωσης & μασάζ και άλλες εγκαταστάσεις, όπως bar. Τα ζεστά νερά είναι μέρος ενός σχηματισμού λάβας και ο μέσος όρος θερμοκρασίας τους είναι 37-39 βαθμούς Κελσίου.


7. Ice Canyon, Γροιλανδία


Η Γροιλανδία, είναι το μεγαλύτερο νησί του κόσμου και βρίσκεται ανάμεσα από τον Αρκτικό και τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Έχει ελάχιστο πληθυσμό, μόνο 57.600 κατοίκους, μιας και το 80% του νησιού είναι καλυμμένο από πάγο. Η έκταση του πάγου είναι τεράστια. Για να πάρετε μια ιδέα για το πόσο μεγάλη είναι, απλώς φανταστείτε μια έκταση περίπου 14 φορές το μέγεθος της Αγγλίας. Το λιώσιμο των πάγων, έχει σχηματίσει ένα φαράγγι με βάθος που κυμαίνεται από 30 έως 45 μέτρα. Με το νερό να ρέει μέσα από τοίχους πάγου, το Ice Canyon είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη που θα μπορούσατε να επισκεφτείτε και ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Γροιλανδίας.


8. Ball Pyramid, Ειρινικός Ωκεανός


Η πυραμίδα του Ball, βρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό, ανάμεσα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Υψώνεται 562 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι ότι απέμεινε από ένα ηφαίστειο ηλικίας 7 εκ. ετών και αποτελεί την ψηλότερη ηφαιστειακή στήλη στον κόσμο. Ανακαλύφθηκε το 1788 από τον Henry Ball, αλλά κανένας δεν κατάφερε να αναρριχηθεί στις πλαγιές του εώς το 1965. Το 2001, ερευνητές ανακάλυψαν ένα μικρό πληθυσμό εντόμων από το κοντινό νησί Lord Howe, ένα είδος που θεωρείται ότι είχε εξαλειφθεί από τα μαύρα ποντίκια που είχαν εισαχθεί στο νησί Howe. Οι 24 σπάνιοι κάτοικοι που βρέθηκαν στην πυραμίδα, μεταφέρθηκαν σε ελεγχόμενο περιβάλλον, με την ελπίδα να αναβιώσει το είδος.


9.The Great Barrier Reef -O Μεγάλος Κοραλιογενής Ύφαλος, Αυστραλία


Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο ύφαλος. Αποτελείται από πάνω από 2.900 επιμέρους υφάλους και 900 νησιά που εκτείνονται για πάνω από 2.600 χιλιόμετρα σε μια έκταση περίπου 344.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ο ύφαλος βρίσκεται στο Coral Sea , ανοικτά των ακτών του Κουίνσλαντ στη βορειοανατολική Αυστραλία. Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος, είναι ορατός από το διάστημα και είναι η μεγαλύτερη ενιαία δομή του κόσμου που διμιουργείται από τους ζωντανούς οργανισμούς. Αυτή η δομή του υφάλου, αποτελείται και κατασκευάστηκε από τα δισεκατομμύρια των μικροσκοπικών οργανισμών, που είναι γνωστοί ως κοραλλιογενείς πολύποδες .Υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία της ζωής και επιλέχτηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 1981. Στο CNN είχε επισημανθεί ως ένα από τα επτά φυσικά θαύματα του κόσμου. Ο ύφαλος είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός, ειδικά για τους δύτες.


10. Plitvice Lakes National Park, Κροατία
 


Το Εθνικό Πάρκο του Plitvice Lakes, είναι το παλαιότερο εθνικό πάρκο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στην Κροατία. Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τα μοναδικά φυσικά φαινόμενα της περιοχής αναγνωρίστηκαν οριστικά. Στις 8 Απριλίου 1949, το πάρκο δηλώθηκε ως εθνικό πάρκο και έχουν παρθεί αυστηρά μέτρα για την προστασία του. Βρίσκεται στα σύνορα με τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Η σημαντική βορρά-νότου οδική σύνδεση, η οποία περνά μέσα από το εθνικό πάρκο, συνδέει την ενδοχώρα της Κροατίας με την παράκτια περιοχή της Αδριατικής. Η προστατευόμενη περιοχή εκτείνεται σε 296,85 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το 1979, το Plitvice Lakes National Park, προστέθηκε στο μητρώο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ως από τις πρώτες φυσικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, καταγράφονται πάνω από 1.200.000 επισκέπτες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου