a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Ο υπηρέτης των οστών

Η Αν Ράις, αφού έπλασε φανταστικούς κόσμους βαμπίρ και μαγισσών, αφού εξιστόρησε τις περιπέτειες του Λεστά και των ξωτικών, μας μεταφέρει τώρα σε νέες σφαίρες του απόκρυφου, του μυστικιστικού και του μαγικού και στη δράση -εδώ και αιώνες- ενός σκοτεινού και εκθαμβωτικού συνάμα ήρωα: του πανίσχυρου Αζριήλ, του Υπηρέτη των Οστών.

Είναι φάντασμα, δαίμονας, άγγελος, λάτρης του καλού, σκλάβος του κακού. Μας ανοίγει την καρδιά του, μας διηγείται τη συναρπαστική ιστορία του από τη στιγμή που βρέθηκε ξαφνικά στη σύγχρονη Νέα Υόρκη για να γίνει ο συγκλονισμένος αυτόπτης μάρτυρας στο στυγερό φόνο μιας κοπέλας. Τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί στην ακατανόητη επιθυμία του να εκδικηθεί το θάνατό της.

Τον ακολουθούμε πίσω στη θνητή νιότη του, στη μαγευτική πόλη της Βαβυλώνας - κέντρο λατρείας παγανιστικών θεών με εξαίσια ζιγκουράτ, ναούς και βωμούς, θαυμαστό αγκυροβόλιο για πλοία όλων των εθνών.

Αψηφώντας τις δυνάμεις του ολέθρου, επιστρατεύοντας όλη τη δύναμη και την εξυπνάδα για να τις πατάξει, ο Αζριήλ ξεκινά το επικίνδυνο ταξίδι του μέσα στο χρόνο: από τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας στη μεσαιωνική Ευρώπη του Μαύρου Θανάτου και, τελικά, στο Μανχάταν της δεκαετίας του '90, προς την αναπόφευκτη αναμέτρησή του με το φιλόδοξο και χαρισματικό, βαθύπλουτο και απατηλό θρησκευτικό ηγέτη Γκέγκορι Μπέλκιν, που ενσαρκώνει στον εικοστό αιώνα όλα όσα αντιμαχόταν για αιώνες ο Αζριήλ.


Η συγγραφές Αν Ράις θεωρείται βετεράνος των ιστοριών με βαμπίρ και τα βιβλία της πραγματοποιούν αξιοσημείωτες πωλήσεις σε όσες γλώσσες μεταφράζονται. Συνολικά υπολογίζεται ότι έχει πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια βιβλία, γεγονός που την καθιστά μια από τις πιο πολυδιαβασμένες σύγχρονες συγγραφείς.

'Εχει γράψει δεκαέξι βιβλία. Ζει στη Νέα Ορλεάνη με το σύζυγό της, τον ποιητή και ζωγράφο Σταν Ράις, και το γιο τους, τον Κρίστοφερ.
Η ταινία «Συνέντευξη με ένα βρικόλακα», με πρωταγωνιστές τους Τομ Κρουζ και Μπραντ Πιτ που έσπασε ταμεία αποτελεί μεταφορά δικού της έργου στη μεγάλη οθόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου