a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Με οικογένεια - Έκτορ Μαλό


Με οικογένεια - Έκτορ Μαλό 1893

Όταν η Περίνα ήταν έντεκα χρονών, δυστυχώς, έχασε τον πατέρα της. Από τότε μάνα και κόρη, μαζί με μια φτωχική άμαξα και το Παλικάρι, το γάιδαρο που είχαν φέρει από την Ελλάδα, ξεκίνησαν για το Παρίσι.

Η μητέρα ήταν πολύ άρρωστη, γι’ αυτό ήταν ξαπλωμένη στην καρότσα της άμαξας πάνω σε στρώμα από άχυρα. Προορισμός τους ήταν το Μαροκούρ, το χωριό του πατέρα της. Περπάτησαν πάρα πολλά χιλιόμετρα και είχαν κουραστεί. Έτσι, σταμάτησαν στη μάντρα Γκιγιό, στη περιοχή Βενσέν, για να ξεκουραστούν. Η μητέρα υπέφερε πολύ από την αρρώστια της αλλά προσπαθούσε να το κρύψει από την κόρη της. Η Περίνα όμως την αισθανόταν και την καταλάβαινε απόλυτα.

Η κατάσταση της υγείας της μητέρας χειροτέρεψε, γι’ αυτό κάλεσαν αμέσως γιατρό. Τα λεφτά λιγοστά για την αγορά των φαρμάκων, έτσι, αναγκάστηκαν να πουλήσουν το Παλικάρι και την άμαξα τους. Σε λίγες ώρες η μητέρα της Περίνας πέθανε. Τότε, η Περίνα μόνη της χωρίς λεφτά και φαγητό ξεκίνησε για να φτάσει στο Μαροκούρ. Στο δρόμο της συνάντησε τη Ροζαλία, μια κοπελίτσα της ηλικίας της και από τότε έγιναν φίλες.

Επειδή η Περίνα είχε ανάγκη από χρήματα, άρχισε να δουλεύει σ’ ένα εργοστάσιο όπου ο γέρο-εργοστασιάρχης της είχε απόλυτη εμπιστοσύνη. Την έκανε διερμηνέα του και της συμπεριφερόταν σαν δικό του παιδί δίνοντας της ένα δωμάτιο στον πύργο του. Ο κύριος Βιλφράν Παινταβουάν, ο εργοστασιάρχης, έλπιζε πως κάποια μέρα θα έβρισκε το χαμένο του γιο. Ο Εντμόν Παινταβουάν, παντρεύτηκε μια κοπέλα που δεν άρεσε στο πατέρα του και έφυγε για την Ινδία. Έκτοτε, πατέρας και γιος δεν συναντήθηκαν ξανά.

Μετά από ένα χρόνο περίπου, ο κύριος Βιλφράν Παινταβουάν, ανακαλύπτει πως το κοριτσάκι που φιλοξενούσε ήταν η κόρη του πεθαμένου γιου του…

Η γραφή του βιβλίου απλή και κατανοητή. Ο συγγραφέας, προσεγγίζει με πολύ ρεαλιστικό τρόπο στοιχεία από την καθημερινή μας ζωή, φορτίζοντας τα με έντονο συναίσθημα. Τα μηνύματα που πηγάζουν από το μυθιστόρημα του Μαλό, προβληματίζουν και συγκινούν τους αναγνώστες όλων των ηλικιών.


Πηγή:  phivosnicolaides.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου