a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Enchiladas με κιμά

Μία συνταγή με καταγωγή από το Μεξικό.
Μερίδες:   4    Χρόνος πρετοιμασίας:   45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:   20 λεπτά


ΥΛΙΚΑ:

1/2 κιλό κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα τριμμένη μαλακή γραβιέρα
8 τορτίγιες (12-15εκ. διάμετρο)
αλάτι, πιπέρι
έξτρα τριμμένη γραβιέρα για το πασπάλισμα

Για τη σάλτσα:

1/4 κούπας λάδι
1/3 κούπας ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
2/3 κούπας νερό
1 κουταλιά chilli powder
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/4 κουταλάκι κύμινο
2 jalapeno chilies χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
400 γρ. σάλτσα ντομάτας σε κονσέρβα
2 κουταλιές πελτές ντομάτας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατέψτε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ώσπου να ροδίσει ελαφρά. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε και ανακατέψτε την κρέμα, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάστε κι αφήστε το στην άκρη. Ετοιμάστε τη σάλτσα. Βάλτε σε μια άλλη κατσαρόλα το λάδι και σωτάρετε την πιπεριά, ρίξτε νερό, το chili powder, τη ρίγανη, το κύμινο, τα chilies, το σκόρδο, τον πελτέ και τη σάλτσα ντομάτας. Βράστε τη σάλτσα για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ανακατέψτε μισό της κούπας σάλτσα, στο μίγμα του κιμά. Την υπόλοιπη περάστε την από το μπλέντερ να γίνει λεία και ομοιογενής. Βουτήξτε τις τορτίγιες μέσα στη σάλτσα, να λερωθούν και από τις δύο πλευρές. Βάλτε στην καθεμία από 1/4 της κούπας γέμιση και τυλίξτε τες σε ρολά. Αραδιάστε τες σε αντικολλητικό ταψί ή πυρέξ, περιχύστε τες με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίστε τες με τριμμένη γραβιέρα. Ψήστε τες ακάλυπτες για 20 λεπτά, ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες. Σερβίρονται ζεστες.

Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου