a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Μπλακ Φόρεστ (Black Forest) του Στέλιου Παρλιάρου

Μπλακ Φόρεστ - Black forest

ΥΛΙΚΑ

 Για τη βάση:

130 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
20 γρ. κορν φλάουρ
6 αυγά
170 γρ. ζάχαρη 


Για την κρέμα:                                                      

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γρ. ζάχαρη
2 κουτ. της σούπας kirsch
(γερμανικό λικέρ κεράσι) 

Για τα κεράσια:

500 γρ. κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια
120 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
20 γρ. πηκτίνη
λίγο kirsch
(γερμανικό λικέρ κεράσι)  

 Για το σιρόπι:

100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. kirsch


Για το γαρνίρισμα
200 γρ. σοκολάτα τριμμένη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση:
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ. Σε ένα μεταλλικό μπολ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τοποθετούμε το μπολ σε μπεν μαρί (δηλαδή, πάνω σε μια μισογεμάτη κατσαρόλα με νερό που βράζει) για 2-3 λεπτά. Όταν αρχίσει να δένει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10-15 λεπτά έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και το ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά και στους 180°C για άλλη 1 1/2 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και στη συνέχεια το κόβουμε οριζοντίως σε 3 ίσα μέρη.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το kirsch σε σαντιγί.
Για τα κεράσια:
Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε τα 100 γρ. από τη μετρημένη ζάχαρη και τα κεράσια μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με την πηκτίνη, και τα προσθέτουμε στα κεράσια που βράζουν. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 3 λεπτά, προσθέτουμε το kirsch και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
 Για το σιρόπι:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το kirsch. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Βρέχουμε με το σιρόπι το ένα κομμάτι από τη βάση, απλώνουμε επάνω τα κεράσια, τα καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι της βάσης, βρέχουμε με το σιρόπι ξανά και τοποθετούμε τα 3/4 της κρέμας πάνω από αυτό. Τελειώνουμε με το τελευταίο κομμάτι της βάσης, το οποίο βρέχουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρουμε με το τρίμμα σοκολάτας. Εάν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε το γλυκό με καραμελωμένα κεράσια. Βάζουμε 250 γρ. ζάχαρη, 50 γρ. γλυκόζη, 50 γρ. νερό και 3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, σε μια κατσαρόλα και φτιάχνουμε μια παχιά καραμέλα στους 150°-160°C. (ελέγχουμε τη θερμοκρασία του μείγματος στην κατσαρόλα με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να ηρεμήσει η καραμέλα για μισό λεπτό και βουτάμε μερικά κεράσια πιάνοντάς τα από το κοτσάνι. Τα τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητική λαδόκολλα να στραγγίξει η πολλή καραμέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μ' αυτά γαρνίρουμε την τούρτα.
 Έχει πολύ δουλειά και θέλει πολύ χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου