a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Κυκλοφόρησε το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ


Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του έκανε εχθές το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ της σειράς «Ευρώπη».

Πρόκειται για το πρώτο χαρτονόμισμα που θα κυκλοφορήσει από τη νέα σειρά τραπεζογραμματίων και στόχος είναι...
να καταστήσει δυσκολότερη την παραχάραξη. Τα κύρια χρώματα παραμένουν τα ίδια.


Το όνομα του νομίσματος «ευρώ», το οποίο αναγράφεται - πέραν των λατινικών (EURO) και των ελληνικών (EYPΩ) στοιχείων - και με κυριλλικά στοιχεία (EBPO), ως αποτέλεσμα της ένταξης της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007. Ένας αναθεωρημένος χάρτης της Ευρώπης, στον οποίο περιλαμβάνονται η Μάλτα και η Κύπρος.

Όπως ίσχυε και για την πρώτη σειρά των ευρώ που είχαν τυπωθεί η γνησιότητα των νέων χαρτονομισμάτων της σειράς «Ευρώπη», θα εξακριβώνεται εύκολα με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία). Δεν είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού εξοπλισμού.

Τα τραπεζογραμμάτια των 5 ευρώ της πρώτης σειράς θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν παράλληλα με τα νέα τραπεζογραμμάτια, αλλά θα αρχίσουν σταδιακά να αποσύρονται. Η ημερομηνία κατά την οποία θα πάψουν να αποτελούν νόμιμο χρήμα θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Ακόμη, όμως, και μετά την ημερομηνία απόσυρσης θα διατηρήσουν την αξία τους επ’ αόριστον και θα μπορούν να ανταλλάσσονται ανά πάσα στιγμή στις εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ.

Η νέα σειρά είναι εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία και έχει ενισχυμένη ασφάλεια.

Η δεύτερη ονομαστική αξία της νέας σειράς που θα τεθεί σε κυκλοφορία είναι τα 10 ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες θα ακολουθήσουν στη διάρκεια των επόμενων ετών.



Πηγή: odysseaschios.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου