a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Τι σχέση έχει το IQ με το σεξ; Εσύ ξέρεις;


Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι και στη σεξουαλικότητα των ανθρώπων μπορεί να υπάρχει νοημοσύνη, όπως υπάρχει ο δείκτης ευφυΐας και συναισθηματικής νοημοσύνης. Όπως υποστηρίζουν μάλιστα, η σεξουαλική νοημοσύνη είναι επίκτητη, επομένως καλλιεργείται και βελτιώνεται έχοντας θετικό αντίκτυπο στην ερωτική ζωή όλων, ακόμα και όσων θεωρούν ότι δεν είναι ιδιαίτερα «σεξουαλικοί».

Για να έχει κάποιος μια καλή σεξουαλική ζωή δεν σημαίνει πως θα πρέπει να επιδίδεται σε πολύωρες ερωτικές περιπτύξεις προκείμενου να βελτιωθεί. Το μυστικό της καλής σεξουαλικής ζωής κάποιου εστιάζεται στην καλή γνώση και αποδοχή του εαυτού και των επιθυμιών του, σε συνδυασμό με τις ιδιότητες του χαρακτήρα του που αποκτάτε από την παιδική ηλικία συμβάλοντας αργότερα στη διαμόρφωση της σεξουαλικής συμπεριφοράς.


Οι επιστήμονες πιστεύουν πως στην καλή σεξουαλική ζωή, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και ο εγκέφαλος. Έρευνες έχουν δείξει πως τα άτομα που έχουν φαντασιώσεις παρουσιάζουν αυξημένη σεξουαλική επιθυμία και καλή ερωτική δραστηριότητα. Αντιθέτως, τα άτομα που δεν χρησιμοποιούν τη φαντασία τους στο σεξ παρουσιάζουν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Βέβαια οι επιθυμίες και οι φαντασιώσεις αυτές εννοείται πως έχουν όρια και ανταποκρίνονται σε φυσιολογικές και όχι παρεκκλίνουσες σεξουαλικές συμπεριφορές.

Πώς διαμορφώνεται η ερωτική ταυτότητα κάποιου;


Πέρα από τα κοινωνικά στερεότυπα και τις πολιτισμικές επιρροές το σεξουαλικό προφίλ κάθε ανθρώπου επηρεάζεται άμεσα και από τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τις προσωπικές του εμπειρίες. Οι σεξουαλικές προτιμήσεις, τα κριτήρια επιλογής του ερωτικού συντρόφου, ο τρόπος και η ποιότητα του σεξ που αναζητά κάποιος στη ζωή του, εξαρτάται από το πώς έχει μάθει να αντιμετωπίζει το σεξ, τη σωματική επαφή και την εικόνα του γυμνού. Ένα παιδί το όποιο έχει μεγαλώσει σ’ ένα περιβάλλον που το σεξ αποτελεί ταμπού, τότε θα έχει αρκετές αναστολές καθώς το σεξ δεν θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία για αυτό. Ρόλο παίζουν επίσης η αγάπη, η τρυφερότητα και η εμπιστοσύνη που έχει δεχτεί κανείς στη παιδική, εφηβική και ενήλικη ζωή.

Πώς βελτιώνεται η σεξουαλική ζωή και νοημοσύνη;


Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα υψηλό ερωτικό IQ σε συνδυασμό με την απαιτούμενη συναισθηματική νοημοσύνη, μπορεί να εξασφαλίσει και μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

• Μην αφήνετε τα ερωτικά σας ταμπού να σας καταπιέζουν στο σεξ

• Μην φοβάστε να μοιραστείτε τους φόβους, τις αναστολές αλλά και τις φαντασιώσεις σας με το σύντροφό σας. Η επικοινωνία μπορεί να σας βοηθήσει να αντλήσετε την ερωτική ικανοποίηση που επιθυμείτε.

• Μην αφήνετε τη σχέση σας να εφησυχάζει και μαζί με αυτή ούτε τη σεξουαλική σας επιθυμία.

• Μην προσπαθείτε να υπερβείτε τα όρια σας, αλλά σεβαστείτε τα όρια του συντρόφου σας.



Πηγή: santosight.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου