a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Θα καταστρέψουν και την ικανότητα να χαιρόμαστε;


Η προσπάθεια ιατρικής αντιμετώπισης και καταπολέμησης του εθισμού στις ναρκωτικές ουσίες, της βαριάς κατάθλιψης και της επιληψίας... περνά μέσα από την ολική ακύρωση της εγκεφαλικής ικανότητας ευχάριστων αισθημάτων;;; Κινέζοι νευροχειρούργοι προσπαθούν πλέον να καταπολεμήσουν τον εθισμό στις οπιούχες ουσίες μέσω της καταστροφής μίας περιοχής του εγκεφάλου ο οποίος ρυθμίζει τα αισθήματα της χαράς.

Όμως, όπως προειδοποιεί και επισημαίνει το περιοδικό Time , “η πρόκληση βλάβης στην περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με τις επιθυμίες και τους εθισμούς δημιουργεί τον κίνδυνο της μόνιμης ολικής ακύρωσης του φάσματος των φυσιολογικών συναισθημάτων και προσμονών, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να αισθανόμαστε χαρά.”

Το σκεπτικό της ''καταστροφής'' περιοχών του εγκεφάλου ως ιατρική πρακτική του Ανατολικού κόσμου έχει εξοργίσει πάρα πολλούς γιατρούς της Δύσης.

Ακόμη και στην ίδια την Κίνα, η προτεινόμενη "θεραπεία" προκάλεσε τόσο έντονες αντιδράσεις ώστε το Υπουργείο Υγείας της χώρας προχώρησε το 2004 στην απαγόρευσή της, αφήνοντας όμως ελεύθερο το ερευνητικό πεδίο δράσης αλλά και αλόγιστης χειρουργικής "πρωτοβουλίας".. κινέζος νευροχειρουργός είχε πραγματοποιήσει έως το 2007 1.000 επεμβάσεις με στόχο να αντιμετωπιστούν περιστατικά βαριάς κατάθλιψης, επιληψίας και σχιζοφρένειας...


Μιλούμε για τη νέας μορφής λοβοτομή; Ένα σύγχρονο βασανιστήριο; Ας εξετάσουμε κάποια δεοντολογικά ζητήμα που ανακύπτουν από αυτήν την αποτρόπαια ιατρική πρακτική: οι μελέτες σε ζώα έδειξαν πρώτον ότι η επέμβαση δεν σταματά την επιθυμία για οπιούχα ναρκωτικά!!! Δεύτερον σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζεται το προαπαιτούμενο της συγκατάθεσης κατόπιν ενημέρωσης. Οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών έχουν να αντιμετωπίσουν στην Κίνα την θανατική ποινή και με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν με κάθε μέσο να αποφύγουν τις δικαστικές περιπέτειες...

Το ζήτημα της ιατρικής επέμβασης κατά των εθισμών στα ναρκωτικά έχει αρκετά κεφάλαια, τα περισσότερα από τα οποία είναι και επικίνδυνα και αποτυχημένα. Η μεγαλύτερη επιστημονική αποτυχία είναι, όμως, ότι συγκεκριμένοι "ιατροί" αμελούν τα θεμελιώδη αίτια του εθισμού και προσπαθούν με τερατουργήματα να εφεύρουν μαγικές "λύσεις".



Πηγή: santosight.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου