a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Σπιρουλίνα: Είναι ένα θαύμα της φύσης;


Κάποιοι το ονομάζουν "υπερτροφή", κάποιοι άλλοι το ονομάζουν "τροφή του μέλλοντος", το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το πράσινο μικροφύκι υπόσχεται να κάνει θαύματα στην υγεία σου.

Η σπιρουλίνα περιέχει  8 αμινοξέα, βιταμίνη Β12, αλλά και σπάνια καλά λιπαρά οξέα. Ακόμη έχει πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε καροτενοειδή και αντιοξειδωτικά.

Τη σπιρουλίνα μπορείς να τη βρεις στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων και στα φαρμακεία, σε μορφή σκόνης, νιφάδων και χαπιού. Τις νιφάδες και τη σκόνη μπορείς να της προσθέσεις σε φαγητά, σαλάτες, σούπες και χυμούς ενώ η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι 1-5 γραμμάρια.

 

Έχει ευεργετική επίδραση σε ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, η οστεοπόρωση και η κατάθλιψη. Μειώνει επίσης τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια, μειώνοντας τον κίνδυνο προσβολής από καρδιακές παθήσεις.

Θωρακίζει το ανοσοποιητικό σου Η σπιρουλίνα περιέχει περισσότερα από 100 θρεπτικά στοιχεία, όντας η πλουσιότερη φυτική πηγή πρωτεϊνών, με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο από όλες τις φυτικές τροφές.

Σε αποτοξινώνει καθώς περιέχει πολλά διαφορετικά φυτοθρεπτικά, και αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν ταυτόχρονα την πρόωρη γήρανση.


Προστατεύει το δέρμα σου λόγω της β-καροτίνης και κάνει τα μαλλιά σου να δείχνουν λαμπερά. Η σπιρουλίνα με τις βιταμίνες Β και Ε που περιέχει, με τον ψευδάργυρο κάνει τα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα σου να δείχνουν πιο υγιή και λαμπερά.

Καταστέλλει την όρεξη, και βοηθά στο αδυνάτισμα και στον έλεγχο του βάρους, τονώνοντας τον μεταβολισμό.



Πηγή: santosight.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου