a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Διαβάστε ποιες επιχειρήσεις θα επιδοτηθούν στα χωριά της Ημαθίας


Πραγματοποιήθηκε η προκήρυξη του Β’ κύκλου του Άξονα 3, μέσω του οποίου ενισχύεται η ίδρυση ή ο εκσυγχρονισμός μικρών επιχειρήσεων, στις ορεινές περιοχές της Ημαθίας, τόσο από Γεωργούς όσο και από Μη Γεωργούς. 

Συγκεκριμένα ενισχύονται:

  •     Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης, χώρων εστίασης και αναψυχής και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (π.χ. εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας).
  •     Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μονάδων οικοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης, βιοτεχνικών μονάδων, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών και επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση σύμφωνα πάντοτε με τους επιλέξιμους ΚΑΔ του προγράμματος.
  •     Βελτίωση υποδομής επιχειρήσεων (των κατηγοριών που αναφέρονται στις δράσεις και για τους δικαιούχους αυτών των Μέτρων) με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για παραγωγή θερμότητας/ψύξης ή/και ηλεκτρισμού (όπως κεντρικά ηλιακά συστήματα, αξιοποίηση βιομάζας, γεωθερμικές εφαρμογές, φωτοβολταϊκά, κ.λ.π) με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης καθώς και επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας (στο κτιριακό κέλυφος ή/και στον Η/Μ εξοπλισμό) σε υφιστάμενες επιχειρήσεις.
Η περιοχή εφαρμογής των παραπάνω δράσεων είναι η εξής: 

Δήμος Βέροιας:
1. Δημοτική Ενότητα Μακεδονίδος
2. Δημοτική Ενότητα Βεργίνας
3. Τ.Κ. Καστανέας, Γεωργιανών, Βερμίου, Τριποτάμου, Ράχης και Κουμαριάς, της Δημοτικής Ενότητας Βεροίας
4. Τ.Κ. Φυτειάς, της Δημοτικής Ενότητας Δοβρά.
Δήμος Νάουσας
1. Δημοτική Ενότητα Νάουσας, εκτός της Τ.Κ. Νάουσας (επομένως μόνο στις Τ.Κ. Στενημάχου, Ροδοχωρίου, Γιαννακοχωρίου και Αρκοχωρίου)
Δήμος Αλεξάνδρειας
1. Τ.Κ. Μελίκης της Δημοτικής Ενότητας Μελίκης.

Ο προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων μπορεί να φθάνει στις 300.000 ευρώ, ενώ μόνο για τις υποδομές διανυκτέρευσης, μπορεί να ανέρχεται έως 600.000 ευρώ, με το ποσοστό ενίσχυσης να ανέρχεται στο 50% του συνολικού προϋπολογισμού. Οι προτάσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 24 Απριλίου 2013, ενώ εντός 10 ημερολογιακών ημερών θα κατατίθεται και ο φυσικός φάκελος υποψηφιότητας στην Αναπτυξιακή Νομού Ημαθίας Α.Ε.
Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό υλικό της προκήρυξης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το λαμβάνουν από την ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. (Θεσσαλονίκης 46, Βέροια, τηλ. 23310-20809, 72490, www.anhma.gr, e-mail:info@anhma.gr), καθώς και από τον δικτυακό τόπο www.agrotikianaptixi.gr



Πηγή: veriotis-veria.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου