a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

5 καθημερινά κόλπα για να γίνεις στιλάκι


Ποιές είναι οι πέντε βασικές ενέργειες που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα για να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου; Ιδού! 

- Άφησε κάτω το μπουκάλι:


Το να κόψεις το αλκοόλ για πάντα μπορεί να μην είναι ρεαλιστικός στόχος, αλλά ένα διάλειμμα θα σε βοηθήσει να δεις πώς επηρεάζει την όρεξη και τον ύπνο σου. Η έλλειψη του τελευταίου σχετίζεται σε μελέτες με την αύξηση βάρους. 

- Πιες νερό:


Είναι το απόλυτο μέσο αποτοξίνωσης και απαραίτητο για κάθε λειτουργία του οργανισμού. Χώρισε την ημέρα σου σε τρεις περιόδους: από την ώρα που θα ξυπνήσεις ως τις 12, από τις 12 ως τις 4 και από τις 4 ως την ώρα που θα ξαπλώσεις. Προσπάθησε να πίνεις 3 ποτήρια των 225 ml ανά περίοδο.

- Κατανάλωνε καφεΐνη:


Τα προγράμματα αποτοξίνωσης συνήθως απαγορεύουν τον καφέ και το τσάι, όμως αυτά τα ροφήματα μπορεί να σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά. Όταν πίνεις καφεΐνη περίπου 30 λεπτά πριν από την άσκηση, προσπαθείς πιο σκληρά, για περισσότερη ώρα. Η καφεΐνη ενεργοποιεί επίσης την πεπτική οδό, οπότε μειώνει το πρήξιμο. 

- Κόψε τη ζάχαρη:


Οι τροφές που περιέχουν φυσικά σάκχαρα, όπως τα φρούτα και το γάλα, περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και πρωτεΐνες. Όμως, η επεξεργασμένη ζάχαρη αυξάνει την όρεξη και προκαλεί πρήξιμο. Διάβασε τις ετικέτες με τα συστατικά και μείωσε τις τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οποιαδήποτε μορφή της.

- Μην κόβεις τους υδατάνθρακες:


Τα σιτηρά ολικής αλέσεως συνδέονται με το χαμηλό σωματικό βάρος, το μικρότερο κοιλιακό λίπος, τον αυξημένο κορεσμό και τον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου του αίματος. Ο μαγικός αριθμός είναι 5-6 μερίδες την ημέρα. Μία μερίδα είναι 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένη βρόμη, καστανό ή άγριο ρύζι, ζυμαρικά ολικής αλέσεως, κριθάρι ή κινόα ή μία φέτα σταρένιο ψωμί ολικής αλέσεως, ψωμί σίκαλης ή ψωμί βρόμης.



Πηγή: i-diadromi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου