a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Δημόσιοι αξιωματούχοι επέστρεψαν μπόνους 300.000 ευρώ


Και όλα αυτά έγιναν μετά την δημόσια κατακραυγή και την απειλή της απόλυσης. Μην βιαστείτε όμως να χαρείτε. Γιατί; Γιατί πολύ απλά θα θέλαμε πάρα πολύ αυτό να γινόταν στην Ελλάδα αλλά σίγα μην γινόταν. Το περιστατικό αυτό έγινε στην γειτονική μας Βουλγαρία.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της βουλγαρικής κυβέρνησης επέστρεψαν μπόνους που έλαβαν ύψους περισσοτέρων από 600.000 λέβα (301.000 ευρώ) μετά την δημόσια κατακραυγή και την απειλή της απόλυσης.

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ δεσμεύθηκε τον προηγούμενο μήνα ότι θα απολύσει όποιον αξιωματούχο λάβει μπόνους για όσο διάστημα συνεχίζεται η οικονομική κρίση στη χώρα εκτός κι αν το επιστρέψει ή το δώσει σε φιλανθρωπίες.

Η διαταγή αυτή αφορούσε υπουργούς, υφυπουργούς, επικεφαλής πολιτικών γραφείων και περιφερειακούς αξιωματούχους.

Μόνο ένας αξιωματούχος από το υπουργείο Περιβάλλοντος αρνήθηκε να επιστρέψει το μπόνους που είχε λάβει και απολύθηκε.

Τα μπόνους που λαμβάνουν τα στελέχη της βουλγαρικης κυβέρνησης είχαν προκαλέσει την οργή των πολιτών της χώρας με το μικρότερο ΑΕγχΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όπου ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι 700 λέβα (περίπου 350 ευρώ).

Σήμερα ο Μπορίσοφ δήλωσε χαρούμενος που η απειλή του έπιασε, όμως φάνηκε επικριτικός απέναντι στην αρχική του απόφαση, επισημαίνοντας ότι απευθυνόταν στο λαϊκιστικό αίσθημα.


"Με δεδομένους του μικρούς μισθούς που λαμβάνουν και τις τεράστιες ευθύνες που έχουν αναλάβει, αυτό είναι λαϊκισμός", σημείωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Nova TV αναφερόμενος στα μπόνους των κυβερνητικών αξιωματούχων.

Πάντως ο Μπορίσοφ επεσήμανε ότι το υπουργικό του συμβούλιο σχεδιάζει να αυξήσει τους μισθούς των υπουργών της επόμενης κυβέρνησης, σε μία προσπάθεια να αντισταθμίσει την απώλεια των μπόνους, ενώ θα θέσει και σαφείς κανόνες για τους μισθούς των δημόσιων λειτουργών.

Ο μηνιαίος μισθός του βούλγαρου πρωθυπουργού είναι 3.400 λέβα (περίπου 1.700 ευρώ), πολύ μικρότερος από αυτόν των ευρωπαίων ομολόγων του, ενώ οι μισθοί των υπουργών είναι περίπου 3.000 λέβα το μήνα (1.500 ευρώ).


Εδώ που θέλουν να μας κάνουν να ζούμε με μισθούς Βουλγαρίας, που δεν απέχουμε πλέον και πολύ, γιατί δεν ρίχνουν ήδη τους μισθούς τους οι υπουργοί σε μισθούς Βουλγαρίας για να δουμε αν μπορούν να ζήσουν;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου