a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Τα 10 πιο παράξενα φρούτα σε όλο τον κόσμο

Δείτε μια λίστα με τα 10 πιο ασυνήθιστα φρούτα που μπορεί να βρει κανείς εκεί έξω..

10. Passion Fruit


Θα το βρείτε στη Νότια Αμερική. Καλλιεργείται συνήθως σε θερμοκήπια για την ενίσχυση της γεύσης του. Συνήθως έχει έντονο κόκκινο χρώμα, αλλά μπορεί να υπάρχουν και παραλλαγές. Στην Ινδία για παράδειγμα θα το συναντήσετε μισό πράσινο μισό κόκκινο και αρκετά πιο ογκώδες σε μέγεθος. Χρησιμοποιείται σε χυμούς για να προσθέτει επιπλέον γεύση.

9. Star fruit aka Carambola



Αυτό το φρούτο ευδοκιμεί στην Ινδονησία, στην Ινδία και στη Σρι Λάνκα. Μοιάζει με αστέρι, μαζεύει όταν το πιέσετε και είναι ιδιαίτερα ζουμερό. Έχει χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή γκοφρέτας, μπισκότων, σάλτσας και σε ορισμένες πίτσες. Είναι παρόμοιο σε γεύση με ένα αχλάδι μόνο που είναι πιο γλυκό.

8. Mangosteen


Το όνομα Mangosteen στους περισσότερους θυμίζει κάτι εξωγήινο αλλά δεν είναι. Κατοικεί στον πλανήτη μας και πιο συγκεκριμένα στα νησιά Sunda και στις Μολούκες νήσους. Εμφανισιακά μοιάζει με ένα αυγό στρουθοκαμήλου. Οι σπόροι του έχουν χρώμα λαμπερό. Το Mangosteen φημολογείται ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση διάφορων θανατηφόρων ασθενειών λόγω των πολλών αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει.

7. Durian aka The King of fruits


Γιατί κάποιος να προσπαθήσει να φάει κάτι που μυρίζει σαν ιδρωμένη παλιά κάλτσα; Είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο φρούτο που αναπτύσσεται σε αφθονία στη Μαλαισία και το Μπρουνέι έχει πολύ κακή φήμη λόγω της μυρωδιάς του. Για αυτό μάλιστα έχει απαγορευτεί σε ορισμένα ξενοδοχεία και καταστήματα. Λαμβάνοντας υπόψη το σχήμα του και το σκληρό του κέλυφος αν το συναντούσατε δεν θα το δοκιμάζατε, σφραγίζοντας έστω την μύτη σας με ένα μανταλάκι;

6. Dragon Fruit



Αυτό το φρούτο με τις πολλές χρήσεις καλλιεργείται στο Μεξικό. Ζυγίζει μεταξύ 120 και 500 γραμμαρίων. Είναι εντυπωσιακότατο. Μπορεί να φαγωθεί ωμό ή με αυτό να φτιάξετε τσάι.

5. African cucumber aka Kiwano


Αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο αγγούρι. Κοιτάξτε το εσωτερικό του και θα το καταλάβετε και εσείς. θα το βρείτε να φυτρώνει στην άμμο της ερήμου. Είναι πλούσιο σε νερό και γευστικά μοιάζει πολύ με το συνηθισμένο αγγούρι. Μόνη διαφορά είναι ότι το Αφρικανικό αγγούρι είναι πιο αλμυρό.

4. Ackee


Αυτό αποτελεί το εθνικό φρούτο της Τζαμάικα. Οι σπόροι των καρπών φημολογείται ότι μεταφέρθηκαν από την Δυτική Αφρική στη Τζαμάικα με δουλεμπορικό πλοίο και από τότε το Ackee έχει γίνει το φρούτο της Καραϊβικής. Για να το φάτε πρέπει να αφαιρέσετε τις μαύρες κορυφές και να κόψετε το σαρκώδη ανοιχτό κίτρινο κομμάτι του επειδή η κοκκινωπή περιοχή μεταξύ τους είναι πολύ τοξική. 3. Buddha’s Hand

3. Buddha’s Hand


Εξωτερικά μπορεί να μην μοιάζει αλλά στην γεύση δεν διαφέρει πολύ από ένα συνηθισμένο λεμόνι. Ονομάζεται έτσι επειδή το σχήμα του θυμίζει χταπόδι. Βρίσκεται στην Κίνα και στην Ινδία. Χρησιμοποιείται για να εμπλουτίζεται η γεύση των ψαριών που σε αυτές τις περιοχές συνηθίζεται να τρώγονται ωμά μόνο με την προσθήκη μπαχαρικών. Χρησιμοποιείται επίσης από τους Κινέζους ως άρωμα γύρω από το σπίτι και στα ντουλάπια για να κρατήσουν μακριά την άσχημη μυρωδιά.

2. Tamarillo


Γνωστό και ως το αδερφάκι της ντομάτας που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα. Είναι λίγο πιο χλωμό εξωτερικά με ιδιαίτερους σπόρους εσωτερικά. Ευδοκιμεί στο Εκουαδόρ, στο Περού και στην Κολομβία. Γευστικά θυμίζει τα φρούτα του πάθους. Χρησιμοποιείται στην παραγωγή χυμών και σε ορισμένες περιοχές της Βολιβίας και στο μαγείρεμα, ειδικά για την προετοιμασία σάλτσας. Στη βιομηχανία χρησιμοποιείται ως ένα ισχυρό συντηρητικό γιατί το φρούτο περιέχει ένα υψηλό ποσό σε πηκτίνη.

1. Custard Apple


Μερικοί άνθρωποι αναφέρονται σε αυτό ως η καρδιά του ταύρου, αλλά στην πραγματικότητα θυμίζει περισσότερο ένα κοινό μήλο. Ευδοκιμεί στην Ταϊβάν, στην Ινδία, στην Αφρική αλλά και σε άλλα τροπικά δάση σε όλο τον κόσμο. Η γεύση του είναι γλυκιά και όμορφη, παρόμοια με τη γεύση της κρέμας, εξ ου και το όνομα.
Αυτό αποτελεί το εθνικό φρούτο της Τζαμάικα. Οι σπόροι των καρπών φημολογείται ότι μεταφέρθηκαν από την Δυτική Αφρική στη Τζαμάικα με δουλεμπορικό πλοίο και από τότε το Ackee έχει γίνει το φρούτο της Καραϊβικής. Για να το φάτε πρέπει να αφαιρέσετε τις μαύρες κορυφές και να κόψετε το σαρκώδη ανοιχτό κίτρινο κομμάτι του επειδή η κοκκινωπή περιοχή μεταξύ τους είναι πολύ τοξική.



Πηγή: hobbakias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου