a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ {ΤΟΥΡΚΙΚΟ} ΙΟ ΠΟΥ ΘΕΡΙΖΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK


Αρχικά στις ειδοποιήσεις της σελίδας σας παρουσιάζεται μία ένδειξη ότι κάποιος από τους φίλους σας, έχει επισημάνει με ετικέτα (tag) το όνομα σας σε ένα site, μαζί με τα ονόματα άλλων χρηστών. Εάν ανοίξετε την ειδοποίηση θα σας παραπέμψει ευθέως σε μία τουρκική ιστοσελίδα, η οποία με την σειρά της σας οδηγεί σε ένα βίντεο.

Στο βίντεο διακρίνεις τα πτώματα δύο αντρών στο έδαφος, με ένα τρίτο άντρα να στέκεται από πάνω τους, υποδηλώνοντας ότι πρόκειται για ντοκουμέντο.

Μην κάνετε το λάθος να προσπαθήσετε να το ανοίξετε, γιατί ο Ιός αρχίζει να εξαπλώνεται στην προσωπική σας σελίδα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Αμέσως αποστέλλει ειδοποιήσεις προς τους φίλους σας, με τον ίδιο τρόπο που λάβατε και εσείς ειδοποίηση, ενημερώνοντας τους ότι τους έχετε επισημάνει με ετικέτα στην ίδια ιστοσελίδα.

Τα συμπτώματα του Ιού

Εάν προσέξετε στις ειδοποιήσεις που καταγράφουν την δραστηριότητα σας στο facebook, θα δείτε ότι ταυτόχρονα έχετε γίνει συνδρομητής (subscriber) σε δεκάδες τουρκικές ιστοσελίδες, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζεται ότι ακολουθείτε (follow), άλλους τούρκους χρήστες του facebook.
Σε κάποιες περιπτώσεις, ο ιός μπορεί να διαγράψει δεδομένα σας, φωτογραφικά και άλλα που αφορούν την δραστηριότητα σας στο facebook

Πώς να πολεμήσετε τον Ιό

-Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να κατευθύνεται το ποντίκι σας στις ρυθμίσεις λογαριασμού (account settings).
-Πατήστε έκδοση κωδικού (Edit Password)
-Αλλάξτε αμέσως τον κωδικό εισδοχής σας στο facebook
-Συνδεθείτε με το νέο σας κωδικό και προχωρήστε στο πλαίσιο Activity Log (βρίσκεται ακριβώς κάτω από την φωτογραφία του εξωφύλλου σας ). Θα διαπιστώσετε εκεί ότι έχετε γίνει συνδρομητής, η ακόλουθος σε τουρκικές ιστοσελίδες, η τούρκους χρήστες .
-Σε όσες τουρκικές σελίδες, η χρήστες είστε ακόλουθος (follow) πατήστε (unfollow).
-Στη συνέχεια κατευθύνεται το ποντίκι σας στο “γρανάζι” του facebook, μοιάζει με τροχό που σας παραθέτει διάφορες επιλογές. Εάν πρόκειται για άτομο πατήστε report/blog, εάν πρόκειται για ιστοσελίδα πατήστε spam/scam για να δώσετε την ευκαιρία στο facebook να αφαιρέσει την εν λόγο ιστοσελίδα και να απαλλαγείτε από τον ιό.
-Σε περίπτωση που ο ιός πρόλαβε να κάνει μεγάλη ζημιά, διαγράφοντας προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να αποστείλετε ένα email στην ομάδα του facebook ζητώντας τους να τα αποκαταστήσουν.


Πηγή: ammosimathia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου