a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Οι πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου


Ο Δείκτης Δυστυχίας, είναι ένας σκληρός οικονομικός δείκτης, που δημιουργήθηκε από τον Arthur Orkam. Κατατάσσει τις χώρες σύμφωνα με το πόσο άθλιες και μίζερες συνθήκες επικρατούν, με παράγοντες όπως η ανεργία και ο πληθωρισμός.

Εδώ είναι οι 10 κορυφαίες χώρες του κόσμου με τις πιο άθλιες συνθήκες:


10. Συρία


Ανεργία: 18%
Οικονομικά, η Συρία, εξακολουθεί να πλήττεται από τη σύγκρουση που ξεκίνησε το 2011. Το 2012, υποχώρησε η εγχώρια κατανάλωση και παραγωγή. Ο πληθωρισμός είναι υψηλός, διότι το νόμισμα της Συρίας συνεχίζει να υποτιμάται, βάση της αύξησης του ποσοστού ανεργίας.

9. Κοσσυφοπέδιο


Ανεργία: 45,3%
Είναι η φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη. Εδώ το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά άτομο είναι 74 δολάρια.

8. Νεπάλ


Ανεργία: 46%
Αυτή είναι μία από τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Το ¼ του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Η οικονομία βασίζεται στη γεωργία - το ένα τρίτο του ΑΕΠ προέρχεται από εκεί.

7. Ναμίμπια


Ανεργία: 51,2%
Η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ορυκτούς πόρους της. Εξάγει διαμάντια, ουράνιο και χρυσό. Στον τομέα των ορυχείων, ωστόσο, καταλαμβάνει μόνο το 3% του εργατικού δυναμικού. Δεδομένου ότι δεν αναπτύχθηκαν άλλες βιομηχανίες, πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού είναι άνεργοι.

6. Τζιμπουτί


Ανεργία: 59%
Η χώρα είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους και δεν έχει προηγμένη βιομηχανία. Ο μόνος λόγος ότι ο πληθωρισμός δεν είναι υψηλότερος, είναι ότι το φράγκο, είναι συνδεδεμένο με το δολάριο. Ως εκ τούτου, το φράγκο, διαπραγματεύθηκε σε τεχνητά υψηλές τιμές, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο, το να πληρωθεί το χρέος του κράτους.

5. Τουρκμενιστάν


Ανεργία: 60% 
Οι μισοί από τους εργαζόμενους απασχολούνται στον τομέα της γεωργίας, το οποίο είναι μόνο το 8% των εσόδων της. Η διαφθορά είναι ένα τεράστιο πρόβλημα εδώ, και είναι αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης μίας αυταρχικής κυβέρνησης.

4. Λευκορωσία


Aνεργία: 1%
Το 2011 άρχισε να υπάρχει μια οικονομική κρίση. To ρούβλι, έχασε το 60% της αξίας του το 2012 και συνεχίζει να υποτιμάται. Ωστόσο, το κράτος έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στον κόσμο - μόνο το 1%. Περίπου το 50% των εργαζομένων, βρίσκονται στο δημόσιο τομέα.

3. Μπουρκίνα Φάσο


Ανεργία: 77%
Η χώρα έχει τεράστιο πληθυσμό και λίγους φυσικούς πόρους. Η οικονομία εξαρτάται από τη γεωργία, την παραγωγή βαμβακιού και χρυσού. Από το 2011, η χώρα πάσχει από σοβαρή ξηρασία που τη λυγίζει οικονομικά.

2. Λιβερία


Ανεργία: 85%
Η χώρα εξαρτάται κυρίως από την εξωτερική βοήθεια. Το 2010 το χρέος της κατά 5 δισ. δολάρια είχε εξαλειφθεί, λόγω της ακραίας φτώχειας του.

1. Ζιμπάμπουε


Ανεργία: 95%
Πολλές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα επέκριναν την κυβέρνηση της χώρας, η οποία λένε πως παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η ελευθερία. Μεταξύ του 2003 και του 2009, η χώρα είχε ένα τεράστιο υπερπληθωρισμό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου