a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Home alone


Όσο απίστευτο και αν σου ακούγεται, το σπίτι είναι το βασικό στοιχείο που ξεχωρίζει τους άντρες από τα «παιδάκια». Διάβασε τι δεν πρέπει να κάνεις όταν περνάς μερικά βράδια εκεί.

Βρήκες επιτέλους κι εσύ τον σωστό, με δικό του σπίτι και ξεπέρασες πια τα αγοράκια που μένουν με τον μπαμπά και τη μαμά. Και μετά από κάποια σαββατόβραδα που έμενες εκεί λέγοντας στη μαμά ότι θα κοιμηθείς στην Κατερίνα, έφτασε η στιγμή που πλέον μπορείς να του μπαστακωθείς για μερικά βράδια. Χωρίς πολλά πολλά και με το νόμο πλέον, γιατί η μαμά έχει μάθει για τον συγκεκριμένο και το έχει αποδεχτεί, ο δε μπαμπάς κάνει τα στραβά μάτια και, όπως πάντα, «ό,τι αποφασίσει η μαμά». Πολύ ωραία. Αλλά για να μην εξελιχθεί από την πρώτη στιγμή η όλη εμπειρία σε τραγωδία, ας δούμε μαζί τι δεν μπορείς να κάνεις στην τριήμερη εκδρομή σπίτι του.

Πρέπει καταρχήν να συνειδητοποιήσεις ότι είναι ο χώρος του, καταδικός του, έχει συνηθίσει να μένει μόνος του κι εσύ είσαι μεν η αγάπη του, αλλά δεν είσαι συνεταίρος (τουλάχιστον όχι ακόμα) στη ζωή του.

Μην το ψάχνεις


Το ξέρω ότι είναι δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, αν μείνεις μόνη στο σπίτι του να μην ψάξεις. Όσο μάλιστα μεγαλύτερο είναι το διάστημα που θα λείψει (άλλο να πετάχτηκε για τσιγάρα κι άλλο να έχει πάει για δουλειά και να ξέρεις ότι θα λείψει τουλάχιστον ένα οκτάωρο), τόσο μεγαλύτερος ο πειρασμός. Αν δεν μπορείς να κρατηθείς, κάνε το κλασικό κόλπο που θα βοηθήσει στο ξεκάρφωμα: Καθάρισε το σπίτι! Πάντα το σπίτι του εργένη, ακόμη και του πιο νοικοκύρη, χρειάζεται ένα ψιλοφρεσκάρισμα. Φυσικά, δε θα ξεμεσιαστείς ούτε θα μετατραπείς σε αυθεντική οικιακή βοηθό, αλλά στο ψιλοδήθεν: ένα light σφουγγάρισμα και κυρίως ένα πασαλειμματουά ξεσκόνισμα, όσο πρέπει για να σου δώσει την ευκαιρία να ανοίξεις όλα τα ντουλάπια και τα συρτάρια. Βέβαια, αφού την κάνεις τη ζαβολιά, ό,τι κι αν βρεις (φωτό από πρώην, ραβασάκια, τηλέφωνα κ.λπ.) κάνε την Κινέζα. Γιατί, φυσικά, δεν υπάρχει πιο γελοίο από το να του ζητήσεις και το λόγο για «στοιχεία» που βρήκες μετά από παράνομη έρευνα σπίτι του.

Art deco


Η δεύτερη παρόρμησή σου αν εκείνος πρόκειται να λείψει για αρκετή ώρα,από βαρεμάρα κυρίως και πιθανόν σε συνδυασμό με την επιθυμία σου να ψάξεις, θα είναι να κάνεις εικαστική παρέμβαση. Σίγουρα οι περισσότεροι άντρες δεν έχουν πολύ καλό γούστο. Και σίγουρα, αφού περάσει ο πρώτος ενθουσιασμός που βρέθηκες να μένεις με τον καλό σου έστω και για λίγες μέρες, θα εντοπίσεις «λάθη», κατά τη γνώμη σου, στη διακόσμηση του χώρου. Σ’ αυτή την περίπτωση κάνε ό,τι μπορείς για να καταπολεμήσεις τον ντιζάινερ μέσα σου. Γιατί οι άντρες σ’ αυτά είναι λίγο μονόχνοτοι και μην περιμένεις να ενθουσιαστεί αν γυρίζοντας μπει σε άλλο σπίτι από αυτό που άφησε. Στην καλύτερη περίπτωση θα προσπαθήσει να χαμογελάσει παγωμένα, θα το δεχτεί ως αστείο και θα σε προειδοποιήσει να μην το ξανακάνεις (και να τον βοηθήσεις να τα ξαναβάλετε όλα στη θέση τους). Στη χειρότερη θα γίνει έξαλλος και θα βρεθείς να τρέχεις κλαίγοντας να ψάχνεις για ταξί.

Στην κουζίνα ολοταχώς


Αν δεν είσαι δοκιμασμένη κι έμπειρη μαγείρισσα, καλό είναι να αποφύγεις τις μεγάλες περιπέτειες στην κουζίνα του. Περιορίσου σε κανένα ασφαλές κρύο πιάτο και μια μεγάλη και πλούσια σαλάτα, αντί να προσπαθήσεις να γίνεις η Βέφα της ζωής του – ακόμη και με τη μαμά κολλημένη στο τηλέφωνο. Να είσαι σίγουρη ότι δε σε κάλεσε να μείνεις εκεί για να του μαγειρεύεις (ούτε για να του μαντάρεις τις κάλτσες). Μπορεί να μη σε σταματήσει (αμέσως) αν σε δει να εφορμάς ορεξάτη στην κουζίνα του, αλλά σίγουρα μετά από μια πανωλεθρία και μια κουζίνα που σε λίγο θα μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο στη Φαλούτζα (Ιράκ) θα το σκεφτεί σοβαρά να σε ξανακαλέσει – θα έχει ξενερώσει απίστευτα. Η απλή αντρική λογική θα κολλήσει σε δύο βασικές σκέψεις: α) δεν έφαγε τίποτα καλό, καταλήγοντας και πάλι στη γνωστή του λύση του ντελίβερι και β) τώρα ποιος θα καθαρίσει όλο αυτό το χάος; Επίσης απόφυγε να ρίξεις λάδι στη φωτιά κατηγορώντας για όλα την κουζίνα του, που δεν είναι άρτια εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της οικιακής τεχνολογίας (και ένα ζυμωτή ψωμιού της προκοπής).

Ντους points


Είσαι σίγουρα καθαρό κορίτσι και περιποιημένο. Άλλωστε, αυτό είναι ένας από τους λόγους που του αρέσεις. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να περάσεις όλο το τριήμερο στο μπάνιο του με ατέλειωτα αφρόλουτρα, γενικό ξύρισμα, λούσιμο, μανικιούρ-πεντικιούρ και φρεσκάρισμα βαφής μαλλιών. Το σπίτι του δεν είναι spa κι αν νομίζεις ότι θα μείνει άναυδος από θαυμασμό μπροστά στην τεράστια ματαιοδοξία σου, πλανάσαι πλάνην οικτρά. Διότι όχι μόνο θα σπαστεί τρελά (ειδικά όταν βιάζεται και πρέπει να ετοιμαστεί για να φύγει), αλλά θα γίνει και έξαλλος αν αναγκαστεί να κατουρήσει (μην πάθει και προστάτη ο άνθρωπος) στο νεροχύτη της κουζίνας ή σε καμιά γλάστρα στο μπαλκόνι.

Τάξη και ηθική


Στο σπίτι σου είναι γνωστό ότι πετάς ρούχα παντού γιατί υπάρχει το γνωστό μηχάνημα «μαμά», που ναι μεν γκρινιάζει για τα βρακιά σου, αλλά τελικά τα μαζεύει. Στο σπίτι του δεν πρέπει να κάνεις τα ίδια, γιατί α) είναι γκόμενος, δεν είναι η μαμά σου και β) ήδη είναι ταλαιπωρία να προσπαθεί να κρατήσει μια στοιχειώδη τάξη στο χώρο και να μαζεύει τα δικά του – μην του βγάζεις κι άλλες δουλειές. Αν όμως ξεχαστείς από το πάθος και ταπετσάρεις τη διαδρομή από το καθιστικό μέχρι την κρεβατοκάμαρα με μια ατέλειωτη σειρά από στρινγκ, σουτιέν, μπλουζάκια, φουστίτσες, καλτσούλες και αξεσουάρ, σημαδάκια που σαν άλλη Τοσοδούλα αφήνεις γιατί φοβάσαι μη χάσεις τη διαδρομή, όταν τελειώσει το θυελλώδες σεξ μάζεψέ τα σαν καλό κορίτσι. Αν δεν το κάνεις και διαμαρτυρηθεί έστω και γλυκά γιατί μέσα στο τριήμερο τα ρούχα σου έχουν κρύψει τις μοκέτες, το χειρότερο που έχεις να κάνεις είναι να πεις: α) «Δε μ’ αγαπάς, γι’ αυτό γκρινιάζεις», β) «Στο σπίτι μου τα πετάω πάντα έτσι και η μαμά μου τα μαζεύει», γ) «Θα σου τα αφήσω για σουβενίρ. Πάντα αφήνω κάτι στα σπίτια των γκόμενων, για να με θυμούνται». Έχεις σίγουρο εισιτήριο κατευθείαν για Τάρταρα.

After eight


Κάνετε τρελό σεξ και όταν τελειώνετε (όλα τα καλά τελειώνουν κάποτε), κι ενώ βρισκόσαστε στη φάση χαλάρωσης, αρχίζεις τις παραγγελιές: «Μωρό, θα φέρεις τα τσιγάρα από το τραπεζάκι του σαλονιού; Α, αν μπορείς, βρες και την τσάντα μου γιατί θέλω να δω τα μηνύματα στο κινητό. Φέρε και λίγο νερό από την κουζίνα ή μάλλον κανένα χυμό αν έχεις, φράουλα καλύτερα ή αν δεν έχεις πίνω και ανανά ή μάνγκο. Βάλε και παγάκια, γιατί δεν μπορώ να πιω ζεστό χυμό. Δες κι αν σου βρίσκεται κανένα μπισκότο, γιατί με έπιασε λιγούρα». Την πρώτη φορά ίσως να ικανοποιήσει τις επιθυμίες σου, αλλά να ξέρεις ότι σίγουρα κάτι (έστω μικρό) θα έχει σπάσει μέσα του. Ένας άντρας μετά το σεξ χρειάζεται τουλάχιστον δέκα λεπτά χαλάρωσης, για να επανέλθει ψυχοσωματικά, και το χειρότερό του είναι όταν όχι μόνο δεν τον περιποιούνται, αλλά τον αναγκάζουν να κάνει και «δουλίτσες».

Αναπάντητες κλήσεις


Η σχέση των γυναικών με το τηλέφωνο είναι κάτι που απλούστατα δεν το χωράει ο αντρικός νους. Όμως είναι σαφώς χειρότερο αν υποτίθεται ότι πήγες σπίτι του για να περάσετε μερικές μέρες μαζί σαν αγαπημένα σκιουράκια κι εσύ θυμηθείς ότι πρέπει να αφηγηθείς τηλεφωνικά όλο τον Πόλεμο και Ειρήνη στις φίλες σου, ότι κάθε τρεις και λίγο πρέπει να δίνεις αναφορά στη μαμά σου (τον μπαμπά σου, την αδελφή σου και λοιπούς συγγενείς και φίλους) και ότι σαφώς δεν μπορείς να αφήσεις αναπάντητα τα δεκάδες SMS που καταφθάνουν σε ρυθμό υπαγορεύσεως από πρώην, θαυμαστές και τον «καλύτερό σου φίλο, τον Αντώνη».

Τι πρέπει να κάνεις


Σεξ. Ατελείωτο. Άφησε τις αναστολές σου έξω από την πόρτα και τη φαντασία σου να καλπάσει. Ειδικά άμα η σχέση δεν είναι δύο ημερών και δε φοβάσαι μην παρεξηγηθεί η ερωτική σου δημιουργικότητα. Επίσης, είσαι διακριτική και δεν γκρινιάζεις. Το σπίτι του δεν είναι ξενοδοχείο πρώτης κατηγορίας, με ρουμ σέρβις και όλα τα σχετικά.

Είναι το σπίτι ενός άντρα που μένει μόνος του, με όλα τα καλά και τα κακά που αυτό συνεπάγεται. Αν δε σου αρέσει, ας μην πήγαινες κι ας συνέχιζες να κάνεις παρέα με αγοράκια. Κανένας σωστός σύγχρονος άντρας δεν απαιτεί να γίνεις δουλικό, αλλά μια στοιχειώδη τάση να βοηθήσεις κι εσύ, να συμμετέχεις, πρέπει να τη δείξεις. Όχι μόνο στο κρεβάτι, αλλά και σε όλες τις διαδικασίες αυτής της, έστω σύντομης, συγκατοίκησης. Μην ξεχνάς ότι αυτή η «τριήμερη» και μερικές άλλες που θα ακολουθήσουν θα είναι πρόβες στο μυαλό του για το μέλλον. Θα τον κάνουν να αποφασίσει, εφόσον και οι δυο βλέπετε την ιστορία κάπως «σοβαρά», αν μπορείτε όντως να μείνετε μαζί ή αν θα φορτωθεί ένα χαριτωμένο μεν αλλά κουραστικό και κακομαθημένο μαμόθρεφτο, που θα του κάνει τη ζωή πατίνι.


Πηγή: Γιώργος Μελισσινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου