a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ένα δάσος σε σχήμα κιθάρας


Στην εύφορη αγροτική περιοχή της Αργεντινής «Pampas» βρίσκεται ένα δάσος από 7000 κυπαρίσσια και ευκάλυπτους που αν το κοιτάξεις από ψηλά μοιάζει εκπληκτικά με μια τεράστια κιθάρα.  Το δάσος που εκτείνεται σε μήκος ενός χιλιομέτρου είναι αρκετά ορατό από τα αεροπλάνα που πετούν πάνω από την περιοχή, ακόμη και από δορυφόρο. Όσο και αν σας ακούγεται παράξενη η ύπαρξη του, αυτό που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει είναι η ιστορία πίσω από την δημιουργία του..

Το δάσος κιθάρα δημιουργήθηκε από έναν αγρότη, τον 71χρονο σήμερα Pedro Martin Ureta και από τα τέσσερα παιδιά του. Όλα ξεκίνησαν όταν η σύζυγός του Pedro, η Graciela Yraizoz, ενώ πετούσε μια μέρα με αεροπλάνο πάνω από την Pampa παρατήρησε ένα αγρόκτημα, το οποίο έμοιαζε αρκετά με ένα κάδο αρμέγματος.

Η Graciela επιστρέφοντας σπίτι προέτρεψε τον σύζυγο της να δημιουργήσουν κάτι καλύτερο. Να φυτέψουν δέντρα που όταν θα μεγαλώσουν θα μοιάζουν από ψηλά με μια τεράστια κιθάρα.

Δυστυχώς για την Graciela πριν προλάβει να ξεκινήσει την δημιουργία της μια μέρα του 1977 κατέρρευσε ξαφνικά. Κυοφορούσε το πέμπτο της παιδί όταν υπέστη ρήξη εγκεφαλικού ανευρύσματος και πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο της πόλης.

Δύο χρόνια αργότερα ο Pedro αποφάσισε να τιμήσει την τελευταία επιθυμία της γυναίκας του και να δημιουργήσει μόνος του την κιθάρα στο δάσος. Με τη βοήθεια των παιδιών του, φύτεψε περίπου 7.000 δέντρα, κυπαρίσσια για τον σκελετό αλλά και μπλε ευκαλύπτους για τις έξι χορδές.

Ο Pedro παραδέχεται ότι έχει δει μόνο φωτογραφίες της κιθάρας από ψιλά μια και ένα τραυματικό γεγονός στα νιάτα του του έχει δημιουργήσει φοβία για τα αεροπλάνα.



2 σχόλια:

  1. Καλή Χρονιά . Καλές επιτυχίες στο μπλογκ σου. Σ ευχαριστώ για την όμορφη ευχή στο μπλογκ μου Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
    http://okosmostisgnosis.blogspot.com/2013/01/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή