a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Το Μουσείο των Βασανιστηρίων (Ακατάλληλο για Ανηλίκους)


Σας καλωσορίζουμε στην Mdina, την ιστορική πρωτεύουσα της Μάλτας γνωστή και ως η «Σιωπηλή πόλη«. Την πόλη με πληθυσμό αρκετά λιγότερο από 300 κατοίκους. Την πόλη με ένα από τα πιο τρομακτικά και συγκλονιστικά μουσεία του κόσμου. Το μουσείο των βασανιστηρίων.

Από το πρώτο σας βήμα στα σοκάκια της Mdina θα αισθανθείτε σαν το ρολόι να γύρισε πίσω μερικές εκατοντάδες χρόνια. Τα στενά δρομάκια, η καταπληκτική αρχιτεκτονική και η συνολική ατμόσφαιρα της αρχαίας πόλης την καθιστούν ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Μάλτας.

Ώσπου φτάνετε στις φυλακές ή αν προτιμάτε στο μουσείο της πόλης. Κατεβαίνοντας στα μπουντρούμια θα σοκαριστείτε αντικρίζοντας τις ανακατασκευασμένες εκτελέσεις και τα βασανιστήρια. Μόνο οι τοίχοι γνωρίζουν πόσοι κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους εδώ μέχρι και το 1813.

Τίποτα δεν λείπει από την συλλογή: όλα τα είδη των βασανιστηρίων της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, της Αραβοκρατίας αλλά και της περιόδου των Ιπποτών της Μάλτας.

Αποκεφαλισμένα πτώματα, κρεμασμένοι σκελετοί, άνθρωποι που πεθαίνουν από πανούκλα και φυσικά οι εκτελεστές να στέκονται κοιτώντας βλοσυρά θύματα και επισκέπτες. Ένα θέαμα αποκλειστικά για ενήλικες που δεν έχουν καρδιακά προβλήματα..

Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε το συγκεκριμένο μουσείο, που ήταν πρώην φυλακές, φροντίστε να ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ μικρά παιδιά μαζί, γιατί μετά από αυτό το θέαμα είναι σίγουρο ότι θα έχουν εφιάλτες. Οι αναπαραστάσεις των εκτελέσεων και των βασανιστηρίων είναι τόσο πιστές που προκαλούν φρίκη και τρόμο ακόμα και στους ενήλικες.















Πηγές:  dinfo.gr metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου