a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Κραυγή απελπισίας από κινέζο εργάτη: Έγραψε γράμμα για το πώς φτιάχνονται τα παιχνίδια!


Όλοι έχουμε ακούσει για τις δύσκολες και απάνθρωπες συνθήκες που ζουν και εργάζονται οι κινέζοι για να απολαμβάνουμε εμείς πλουσιοπάροχα αυτά που φτιάχνουν!

Αυτή τη σκληρή πραγματικότητα αποτύπωσε σε μια κόλλα χαρτί ένας από αυτούς, μην αντέχοντας άλλο τη δουλεία και επιθυμώντας να μάθει ο δυτικός λαός πως ζουν και εργάζονται αυτοί οι άνθρωποι...

Έτσι ο κινέζος εργάτης έκρυψε το γράμμα-απόγνωση μέσα σε ένα κουτί με χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Το γράμμα αυτό ταξίδεψε ως την άλλη άκρη της γης και έφθασε στα χέρια μιας 42χρονης Αμερικανίδας, η οποία έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν το διάβασε!

«Αυτό που δεν περίμενα ήταν μια απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια από έναν κινέζο εργάτη ο οποίος αναγκάζεται  να φτιάχνει πράγματα κάτω από βίαιες συνθήκες», ανέφερε η ίδια.

«Δεν αντέχω άλλο. Βοηθήστε μας! Χιλιάδες άνθρωποι εδώ που είναι κάτω από τον Κινεζικό Κομμουνισμό θα σας ευχαριστούν και θα σας θυμούνται για πάντα», αναφέρει.

Μάλιστα, μέσα στο συγκλονιστικό γράμμα αναφέρει τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της ζωής τους!

Δουλεύουν 15 ολόκληρες ώρες την ημέρα, χωρίς αργίες, χωρίς Σαββατοκύριακα γα ένα κομμάτι ψωμί στην κυριολεξία!

Ο εξευτελιστικός μισθός των εργαζομένων στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας είναι 10 γιουάν ανά μήνα, που ισοδυναμεί με 1,61 δολάρια τον μήνα!

Γι' αυτό το λόγο ο ίδιος θέλησε να διαδώσει τις άθλιες συνθήκες μήπως αλλάξει κάτι στην βασανισμένη ζωή τους.

Ωστόσο, ο διευθυντής της Κίνας στο Human Rights Watch, Sophie Richardson, δήλωσε στο Oregonian ότι η καταγωγή ή η αυθεντικότητα της επιστολής δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί: «Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι οι συνθήκες που περιγράφονται στην επιστολή είναι αληθινές με όσα γνωρίζουμε σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα εργασίας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου