a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Έρχεται το «PC σε μορφή tablet» της Microsoft, Surface με Windows 8 Pro

Τον Ιανουάριο του 2013 θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα Microsoft Surface με Windows 8 Pro, επιβεβαίωσε η εταιρεία και δημοσιοποίησε τις τιμές για τα μοντέλα με 64GB και 128GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Η κυριότερη ίσως διαφορά του Surface με Windows 8 Pro σε σχέση με το Surface με Windows RT που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012 είναι ότι στην έκδοση με τα Windows 8 Pro υπάρχει συμβατότητα με εφαρμογές για τα Windows 7.

  • Οι τιμές στις οποίες θα κυκλοφορήσουν τα Microsoft Surface με Windows 8 Pro είναι 899 δολάρια για την έκδοση με 64GB και 999 δολάρια για αυτή με 128GB χώρο.
Χάρη στα Windows 8 Pro αλλά και στους επεξεργαστές τρίτης γενιάς της Intel, Intel core i5 (Intel Graphics 4000), η Microsoft θεωρεί δίκαιο τον χαρακτηρισμό αυτού του Surface ως ένα πλήρως λειτουργικό φορητό υπολογιστή, υπό μορφή ταμπλέτας. Στην έκδοση RT, το Surface βασίζεται σε επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM και σε μια ειδική έκδοση των Windows 8 που ονομάζεται Windows RT, για την οποία αναπτύσσονται νέες εφαρμογές διαθέσιμες από το Windows Store.



                                                   



Πώς γίνεται ο χειρισμός του Surface με Windows 8 Pro

Αν και στις προαναφερόμενες τιμές δεν περιλαμβάνονται τα δύο ειδών πληκτρολόγια για τα Surface, το Touch Cover και το Type Cover (κοστίζουν +100 δολάρια), ο χειρισμός τους μπορεί να γίνει με πενάκι και φυσικά την αφή στην οθόνη των 10,6 ιντσών. Σε ότι αφορά την τήρηση χειρόγραφων σημειώσεων, η Microsoft τονίζει ότι έχει χρησιμοποιήσει μια τεχνολογία που ονομάζει Palm Block, η οποία δεν διακόπτει τον χρήστη όταν ακουμπά την παλάμη του στην οθόνη όπου γράφει.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Για τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, γνωρίζουμε ότι τα Surface με Windows 8 Pro θα έχουν 4GB μνήμη RAM, η οθόνη ClearType θα είναι 10,6'' 16:9 με ανάλυση 1920x1080 full HD (στα Surface με RT η υποστηριζόμενη ανάλυση είναι μικρότερη 1366x768), με υποστήριξη για 2560x1440 σε άλλη οθόνη μέσω mini DisplayPort.

Το Surface με Windows 8 Pro έχει μια θύρα USB 3.0 πλήρους μεγέθους (το πάχος του είναι αυξημένο σε σχέση με το Surface με RT, στα 13,5 χιλιοστά, ότα στα Surface RT ήταν 9,3 χιλιοστά). Το βάρος του είναι 900 γραμμάρια.

Οι διαφορές με το Surface με Windows RT

Σε σχέση με την (φτηνότερη, από 499 δολάρια) έκδοση με Windows RT, στα Surface με Windows 8 Pro:

1. Τρέχουν Windows 8 Pro
2. Κυκλοφορούν μοντέλα με 64GB και 128GB storage, όταν σε αυτά με RT είναι 32GB και 64GB και υπάρχει υποδοχή για κάρτες microSDXC (όπως και στο Surface RT)
3. Στα Win RT τρέχουν εφαρμογές μόνο για RT. Στα Windows 8 Pro τρέχουν εφαρμογές για τα Windows 7 (και φυσικά για τα Windows 8 από το Windows Store) και υποστηρίζεται λογισμικό για επιχειρήσεις.
4. Στην έκδοση για RT το Surface έχει μια ειδική έκδοση του Office Home and Student. Στην έκδοση με Windows 8 Pro υποστηρίζεται πλήρως η εμπειρία του Office (Outlook, Word, Sharepoint Designer, PowerPoint κ.ά.) και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «μπορείτε να τρέξετε όλες τις εφαρμογές που έχετε συνηθίσει στην προηγούμενη έκδοση των Windows». Δεν υπάρχει όμως προεγκαταστημένο MS Office στην έκδοση με Windows 8 Pro.
5. Στην «επαγγελματική» έκδοση δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια
6. Η σύνδεση στο δίκτυο διακόπτεται για την εξοικονόμηση μπαταρίας, σε αντίθεση με την έκδοση Windows RT όπου το Surface παραμένει συνδεδεμένο ακόμα και σε standby.

Εξωτερικά τα δύο Surface δεν διαφέρουν με την πρώτη ματιά. Αν προσέξει κανείς τις θύρες θα δει ότι στην έκδοση RT, δεν υπάρχει θύρα USB 3.0 (μπλε), ή το Display Port, και η έκδοση Pro έχει μεγαλύτερο πάχος και βάρος.

  • Ουσιαστική είναι επίσης η διαφορά στην ονομαστική αυτονομία, αφού η Microsoft δηλώνει πως θα είναι η μισή σε σχεση με την έκδοση RT, δηλαδή θα περιορίζεται στις 4,5 ώρες αφού στα RT είναι 9 ώρες.


Πηγή:  tech.in.gr/news

2 σχόλια: