a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Εύκολα cocktails και αναψυκτικά για τις γιορτές

Πρώτο και καλύτερο το honey cocktail, ένα υπέροχο cocktail που το βρήκαμε σε κάποιο τεύχος του Olive κι έγινε αυτομάτως το αγαπημένο μας. Ευκολόπιοτο από το γυναικείο πληθυσμό αλλά αρεστό και στο άλλο φύλο.

Υλικά για 1 ποτήρι
45 μλ. martini bianco
25 μλ. σιρόπι μελιού
15μλ. χυμός από στημένο λεμόνι
πάγος

Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε το σιρόπι μελιού θα βάλουμε σε ένα μπρίκι 2 μέρη μέλι κι 1 μέρος νερό και θα τα ζεστάνουμε. Μόλις το μέλι γίνει ρευστό αποσύρουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε στο σέικερ όλα τα υλικά, ανακινούμε πολύ καλά και στραγγίζουμε το ποτό μας σε κολονάτο ποτήρι.
Αυτό ήταν, πανεύκολο, καθόλου ακριβό και γευστικότατο!


Αν, πάλι σας αρέσει το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί στις γιορτές ακόμα και στα ποτά σας, μπορείτε να δοκιμάσετε το Cherry vodka bakewell. Την ιδέα τη βρήκαμε στο τελευταίο τεύχος του Country Home & Interiors. Διαβάστε την:


Υλικά για 1 ποτήρι
25 μλ. Cherry vodka (εμείς θα κάνουμε πρόβα με αυτή την φραουλένια που σας παρουσιάσαμε εδώ)
25 μλ. Amaretto
ίσα μέρη χυμού ανανά και λεμονιού (να είναι κρύοι)

Εκτέλεση
Γεμίζουμε ένα κολονάτο ποτήρι με τα δύο ποτά και προσθέτουμε τους χυμούς. Αν θέλουμε διακοσμούμε με μια φέτα λεμόνι κι ένα κεράσι γλασέ.

Τέλος, η ιδέα ενός εύγευστου αναψυκτικού μπορεί να κάνει τη διαφορά, ειδικά αν θέλετε τα αποφύγετε το αλκοόλ. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα την Ροζ λεμονάδα μας, που πέρυσι έκανε θραύση!

Υλικά που γεμίζουν μια μεγάλη κανάτα νερού:
4 λεμόνια ακέρωτα
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
600 μλ. βραστό νερό
200 μλ. κρύο χυμό cranberry
200 μλ. κρύο νερό
παγάκια και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Με ένα αποφλοιωτή πατάτας ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια προσπαθώντας να αποφύγουμε το λευκό μέρος του λεμονιού, γιατί πικρίζει. Τοποθετούμε τα φλούδια σε ένα πλαστικό μπολ ή πυράντοχο σκεύος. Στίβουμε τα λεμόνια και ρίχνουμε το χυμό στο μπολ με τα φλούδια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βραστό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και μετά σουρώνουμε σε μια κανάτα το χυμό απομακρύνοντας τα φλούδια. Προσθέτουμε το χυμό cranberry και το κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε. Ανάλογα με το προσωπικό γούστο προσθέτουμε ζάχαρη αν μας φαίνεται ξινό το αποτέλεσμα. Κατά τη γνώμη μας δεν είναι απαραίτητο. Τη διατηρούμε στο ψυγείο ή τη σερβίρουμε με παγάκια.


Πηγή:  koritsiagiaspiti.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου