a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Σπιτάκι από λεμπκούχεν


Τι θα χρειαστείτε:

Για ένα σπιτάκι

350 γρ. μέλι αραιό
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
700 γρ. αλευρι
2 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές μπεικιν
2 κουταλιές μείγμα μπαχαρικών για λεμπκούχεν*
2 αυγά
μια χούφτα καραμέλες αλεσμένες

Γλάσσο με ασπράδι (Royal icing)

Για ένα σπιτάκι

3 ασπράδια
750 γρ. άχνη
λίγο χυμό λεμονιού
λίγη βανίλια

Τι θα κάνετε:

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το μέλι, την ζάχαρη και το βούτυρο να λιώσουν, ανακατευοντας συνεχώς. Αφήστε τα να κρυώσουν για περιπου 10 λεπτά και αδειάστε το μείγμα συο μπολ του μίξερ.  Προσθέστε το κακάο, το αλευρι, το μπεικιν, τα μπαχαρικά και τα αυγά και ζυμώστε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. Τυλιξτε την ζυμη σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και αφήστε το στο ψυγείο το λιγότερο μιση ώρα. Κατόπιν ανοίξτε την σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού σε μια καλά αλευρωμένη επιφανεια και κόψτε με την βοήθεια της μακέτας τα κομματια για το σπιτι, τα οποία θα πρέπει να έχετε σχεδιάσει και κόψει από πριν σε ένα χαρτόνι. Τα παράθυρα και η πόρτα πρέπει επισης να κοπούν πριν το ψήσιμο. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περιπου 15 λεπτά. 5 λεπτά πριν το τέλεος ανοίξτε το φούρνο και γεμίστε τα παράθυρα με την τριμμενη καραμέλα. Απλώστε το μείγμα ελαφρά και συνέχίστε το ψησιμο. Καλό είναι τις καραμέλες να τις αλέσετε λιγο πριν γιατι από την υγρασία και την ζέστη στην κουζίνα θα γίνουν πέτρα. Αφήστε τα κομμάτια να κρυωσουν καλά και κολήστε τα μεταξύ τους με γλάσσο. Για να φτιάξετε το γλάσσο, χτυπήστε τα ασπραδια σε μαρέγγα όχι πολύ σφιχτή. Συνεχιζοντας το χτύπημα και σταδιακά προσθέστε την άχνη. Για να αραιώσετε το μείγμα προσθέστε απλά λίγο νερό.



Πηγή:  mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου