a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι

Μία νόστιμη συνταγή από την Ειρήνη Ε. 


Δοκιμάστε το κοτόπουλο μαγειρεμένο με έναν τρόπο διαφορετικό από τους συνηθισμένους!
Θα σας πω πως το μαγείρεψα πριν λίγες μέρες, και μας άρεσε πολύ!
Το μαρινάρισα σε γιαούρτι, μαζί με άλλα ωραία υλικά και μυρωδικά, που το έκαναν γευστικότατο!!Δεν έμεινε ούτε κοκαλάκι!!!
Πάμε να σας πω πως το έφτιαξα!


Τι θα χρειαστούμε:
1,5 κιλό κοτόπουλο
Για την μαρινάδα:
400γρ. γιαούρτι σακούλας
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε φέτες
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο σε φέτες
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά ξύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
5-6 κλωνάρια μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
από 1/3 κουταλάκι, ρίγανη, δυόσμο, μαντζουράνα, κύμινο τριμμένο, πάπρικα μέτρια καυτερή
1/3 κουταλάκι μείγμα σε σκόνη για κεμπάπ

αλάτι – πιπέρι

Στην πράξη:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να κόψει το κοτόπουλο σε παϊδάκια.
Το πλένουμε και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, για να μην μας χαλάσουν τα επιπλέον υγρά την μαρινάδα.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
Σε μεγάλο μπολ, στο οποίο θα υπολογίσουμε ότι θα χωρέσουν και τα παϊδάκια του κοτόπουλου, αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά, να καλυφθεί παντού από το μείγμα του γιαουρτιού.




Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα.
Στο διάστημα αυτό, ανακατεύουμε τουλάχιστον μία φορά τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε διπλή σχάρα, το ένα δίπλα στο άλλο και από πάνω βάζουμε όλο το μείγμα γιαουρτιού που έχει μείνει στο μπολ.
Ψήνουμε σε ψηστιέρα, όπως τα έψησα εγώ ή στο γκριλ του φούρνου μας, πάνω σε σχάρα, έχοντας από κάτω ένα ταψί μεγαλύτερο από την σχάρα, για να συγκρατεί τα υγρά κατά το ψήσιμο.



Μπορούμε αν θέλουμε να το ψήσουμε και στα κάρβουνα.
Συνοδεύουμε τα παιδάκια κοτόπουλου με ψημένες πίτες για σουβλάκι, κομμένες στα τέσσερα, κόκκινα ζουμερά ντοματίνια ή ότι άλλο μας αρέσει.
Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε ταψάκι, ρίχνοντας επάνω τους την μαρινάδα που μένει στο μπολ, σουσάμι και λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και το κλείνουμε γύρω γύρω.
Ψήνουμε στους 200-220 βαθ. Κελσίου για μια ώρα περίπου, ανάλογα με τον φούρνο μας. Δέκα λεπτά πριν τελειώσουμε το ψήσιμο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει χρώμα.
Κατά την διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό.
Καλή μας όρεξη!




Πηγή:  http://syntageskardias.blogspot.gr


2 σχόλια: