a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Μέτσοβο: Η μαγική πολιτεία!

Tο Μέτσοβο χτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Τύμφη, αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ελλάδας καθώς και ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Ηπείρου.
Ο παραδοσιακός του χαρακτήρας έχει διατηρηθεί σε σημείο που εντυπωσιάζει, ενώ γύρω απλώνεται ένα φυσικό τοπίο με μοναδική ομορφιά. Σπίτια με σκαλιστές πέτρες και ξύλινη επένδυση, γραφικά καλντερίμια, βρύσες μοναδικού σχεδιασμού με γάργαρα τρεχούμενα νερά και αναστηλωμένοι νερόμυλοι. Μια καταπληκτική φωτογραφία από minotavrs flickr


Ανάµεσα στις βουνοπλαγιές, πνιγµένο στα έλατα, τις οξιές, τις σηµύδες αλλά και τα τακτοποιηµένα αµπέλια, το Μέτσοβο ξετυλίγεται µπρος στα µάτια του επισκέπτη σαν σκηνικό θεάτρου. Φεύγοντας από τον κεντρικό δρόµο, κατηφορίζεις προς την κεντρική πλατεία του χωριού, που είναι πάντα έτοιµη να σε υποδεχτεί. Εκεί αντικρίζεις το πρωτόγνωρο θέαµα µε τους περισσότερους ντόπιους ντυµένους µε τις παραδοσιακές τους στολές, ειδικά τις Κυριακές. Οι κεραµοσκεπές των χαµηλών σπιτιών καλύπτονται από καµινάδες που σκορπούν τη µοναδική ευωδιά από τις φλόγες του στεγνού ξύλου που σιγοκαίει. φώτο flickr

               φώτο flickr

Τα µαγαζιά γύρω από την πλατεία προσφέρουν µια σειρά από γευστικές τραχανόσουπες, υπέροχα τυριά, χυλοπίτες, βραστή γίδα, κοκορέτσια, λουκάνικα και ψητά που σπάνε τη µύτη. Όλα από γνήσια τοπικά προϊόντα, αφού µιλάµε για έναν τόπο όπου η ορεινή κτηνοτροφία ανθεί εδώ και αιώνες. Και µην ξεχνάτε ότι εδώ παράγεται και το περίφηµο κρασί Κατώγι, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο φίνα κρασιά της Γαλλίας.
καταπληκτικές φωτογραφίες από  allaboutgreekwine flickr

Πρότυπο οινοτουριστικής μονάδας στην Ελλάδα, το οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008, με τη φιλοδοξία να συνδυάσει τον κόσμο του οίνου με την τέχνη και τη ζεστή φιλοξενία σ’ ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον.
φώτο flickr

             φώτο flickr

Δεν πρέπει να παραλείψει κανείς  την Πινακοθήκη:
«Ε. Αβέρωφ» στην κεντρική πλατεία, καθώς και το περίφηµο Συνεδριακό Κέντρο «∆ιάσελο», όπου γίνονται όλο το χρόνο πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιδρύµατος Αβέρωφ. Το µοναδικής οµορφιάς και παράδοσης αρχοντικό του βαρόνου Μιχαήλ Τοσίτσα, µεγάλου ευεργέτη του τόπου, και όχι µόνο. Το Οινοποιείο «Κατώγι», ένα πραγµατικό σύγχρονο θαύµα, που αξίζει να δεις. Λίγο πιο έξω από το χωριό το Μοναστήρι του Αϊ-Νικόλα και, τέλος, ο Βοτανικός Αβερώφειος Κήπος µε την εκκλησιά του Αγίου Γεωργίου πηγαίνοντας για το Οινοποιείο και το ξενοδοχείο-κόσµηµα «Κατώγι». Στο Μέτσοβο ζεις ένα διήµερο, µε τα µοναδικά κυριακάτικα πρωινά του, και γεµίζεις τις µπαταρίες σου για πολύ, πολύ καιρό ακόµα!


             φώτο flickr


Το Μέτσοβο προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες που συνδυάζουν τη χαλάρωση και τη διασκέδαση...
Μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στο Μέτσοβο είναι πεζοπορία, σκι, ιππασία, ορειβασία, rafting, ποδήλατο βουνού κ.α.Tο Μέτσοβο θα το βρείτε παράλληλα στην Εγνατία οδό.Πηγή:  http://travel-around-greece.blogspot.gr/2011/12/blog-post_3067.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου