Ζητήστε από τα παιδάκια σας να σας βοηθήσουν, διασκεδάστε μαζί τους στην κουζίνα και αφήστε τα να δημιουργήσουν νόστιμα Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια!
Υλικά για 40 μπισκότα:
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη
1 αυγό
280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν
Για το γλάσο:
400 γρ ζάχαρη άχνη
3-4 κουταλιές νερό
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν.
Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Έτσι μπορούμε να δουλέψουμε την ζύμη πιο εύκολα.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου.
Κόβουμε τη ζύμη με φορμίτσες σε διάφορα σχέδια
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Μοιράζουμε το γλάσο σε 2-3 διαφορετικά μπολ, ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλουμε για τη διακόσμηση. Ρίχνουμε 2-3 σταγόνες από κάθε χρώμα στα διαφορετικά μπολ και ανακατεύουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου