a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Μπισκότα Αμαρέττι

Μία εύκολη συνταγή

Γίνονται: 50-60 μπισκότα   Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:  45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα κι αλεσμένα
1 κούπα ζάχαρη
3-4 σταγόνες εσάνς πικραμυγδάλου
4 ασπράδια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Σ'ένα μπολ ανακατέψτε τα αμύγδαλα με τα 3-4 της ζάχαρης και το άρωμα. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε λιγη - λίγη την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίξτε κατόπιν λίγο - λίγο το μίγμα των αμυγδάλων, ανακατεύοντας απαλά, ώσπου να επιτύχετε ένα λείο αφράτο μείγμα. Στρώστε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Βάλτε το μίγμα σε κορνέ με μύτη με μεγάλο άνοιγμα κι αραδιάστε στο ταψί ροζέτες με διάμετρο 2εκ. Ψήστε τα αμαρέττι στους 150 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά, ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου