a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Σεκέρ Παρέ

Μία Πολίτικη συνταγή





Γίνονται:  30 κομμάτια     Χρόνος Προετοιμασίας:  15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:  45 λεπτά



ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. βούτηρο
1/2 κούπας ζάχαρη
1 αυγό
2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι βανίλια
15 αμύγδαλα ασπρισμένα, χωρισμένα στη μέση

Για το σιρόπι:

2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε το βούτηρο με τη ζάχαρη ν'αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε το αυγό και κατόπιν το αλεύρι, ανακατεμένο με το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Ζυμώστε ελαφρά ώστε να πετύχετε ένα μίγμα σαν του κουραμπιέ. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη αλεύρι. Μην το παραζυμώσετε γιατί θα σφίξει. Πλάστε μπαλάκια στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού, πατήστε τα να πλατύνουν λίγο κι αραδιάστε τα σε ταψί, σε κάποια απόσταση γιατί θ'απλώσουν στο ψήσιμο. Τοποθετήστε στο καθένα μισό αμύγδαλο ασπρισμένο, πιέζοντάς το ελαφρά, να βουλιάξει λίγο. Ψήστε τα σεκέρ παρέ στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, ή ώσπου να ροδίσουν καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρόλα επάνω σε χαμηλή φωτιά ώσπου να διαλυθεί. Ρίξτε το χυμό λεμονιού, δυναμώστε τη φωτιά και βράστε το σιρόπι για 5 λεπτά χωρίς ανακάτεμα. Περιχύστε τα σεκέρ παρέ με το ζεστό σιρόπι, μόλις βγούν από το φούρνο. Μόλις κρυώσουν, μεταφέρετέ τα σε πιατέλα.

Καλή σας όρεξη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου