a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Επώνυμες μάρκες εώς -80%

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ναί ρε! Γιατί είμαστε Έλληνες!




   Σκεφτόμουν σήμερα πόσο καιρό έχω να δώ τηλεόραση. Πρέπει να'χω μείνει κάπου....στην αρχή της κρίσης. Μιλάμε για χρόνια πίσω! Προσπαθώ παρ'όλα αυτά να μένω ενημερωμένη (δεν κόβεται το ρημάδι) μέσω ίντερνετ από διάφορες σελίδες με ειδήσεις και σχετικά άρθρα. Με λυπεί ιδιαίτερα όταν βλέπω την εικόνα μας στο εξωτερικό. Στεναχωριέμαι όταν διαβάζω πικρόχολα σχόλια. (Να μην τα διαβάσω? Είπαμε, τηλεόραση γιοκ!). Αυτομάτως έρχονται στο μυαλό μου ο Όμηρος, οι Δελφοί, η Βεργίνα, ο Παρθενώνας, ο Ιπποκράτης, ο ήλιος, η θάλασσα. Η Ελλάδα! Είναι αξιοθαύμαστο το πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να επαναφέρει σε ένα μόνο δευτερόλεπτο τόσες πολλές εικόνες μαζί! Η μόνη μου αντίδραση είναι ένα αίσθημα απογοήτευσης και ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ; Συνέρχομαι γρήγορα όμως, γιατί είμαι Ελληνίδα, αγαπώ την Ελλάδα και προσπαθώ να σταθώ και πάλι στα πόδια μου μαζί της.
   Η Ελλάδα δεν είναι αυτό που την κάναν να φαίνεται. Η Ελλάδα είναι η ιστορία της, η ομορφιά της, ο ήλιος της, τα νησιά της, οι γεύσεις της, τα αρώματά της, τα καλοκαίρια της. οι χειμώνες της, η ψυχή των ανθρώπων της. Ίσως, κάπου μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα που συσσωρεύονται, να βλέπουμε μόνο τα άσχημά της. Είναι όμως πολλά περισσότερα απ'αυτό. Γι'αυτό καλό είναι να μην τα ξεχνάμε όλα αυτά.
   Θα ήθελα να δώσω μία απάντηση σε όλους όσους χλευάζουν τους Έλληνες και κακολογούν την Ελλάδα (μια παροιμία λέει όσα δεν φτάνει η αλεπού...) και ΄΄να τους θυμήσω΄΄ πως αν δεν ήταν οι Έλληνες, δεν θα είχαν ιατρική, δεν θα είχαν τα μεγαλύτερα σε αξία δημιουργήματα να εκθέτουν στα μουσεία τους, δεν θα είχαν τις ομορφότερες αναμνήσεις από τις διακοπές τους, δεν θα είχαν πολιτσμό, δεν θα είχαν κουλτούρα, δεν θα είχαν καν δημοκρατία και ελευθερία ώστε να μπορούν σήμερα να μας χλευάζουν. Οι Ελληνες τους έμαθαν τα πάντα!

   Να τρώνε ελαιόλαδο (για μακροζωϊα, να ζήσετε για να θυμάστε πως θα το ξεπεράσουμε κι αυτό)

σουβλάκι (γιατί το τρώτε μια φορά και μας θυμάστε για πάντα)

 τζατζίκι (ελαιόλαδο + σκόρδο = μακροζωϊα, για να μας χλευάζετε για περισσότερο καιρό)

να πίνουν φραπέ (γιατί εμείς σας μάθαμε πώς πίνεται)

 τσίπουρο (και μετά μου λες για κοσμοπολιταν και αηδίες)

να διασκεδάζουν πχ. μπουζούκια (γιατί εμείς ξέρουμε από μουσική και διασκέδαση. Αυτό μας έφαγε μάλλον)

 να αθλούνται πχ. Ολυμπιακοί Αγώνες (νους υγιής εν σώματι υγιή. Γιατί εμείς κρατάμε την ολυμπιακή φλόγα για πολλούς αιώνες ενώ εσείς ανάβετε τσιγάρα μ'αυτήν και σας σβήνει κιόλας!!!)


 Θα μπορούσα να γράφω για μέρες για το τι έχει προσφέρει η Ελλάδα στην ανθρωπότητα. Αλλά ας μην τους τα μάθουμε και όλα!
  


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου